full screen background image

Mulțumiri scrise adresate de IJP Botoșani unor cetățeni cu spirit civic

 Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a oferit diplome de recunoștință unor cetățeni ai municipiului Botoșani pentru spiritul civic de care au dat dovadă în momentul în care au asistat la comiterea de fapte antisociale.
Trei cetățeni, respectiv doi bărbați de 48 și 36 de ani și o femeie de 50 de ani, au dat dovadă de curaj și spirit civic în momentul în care au ales să intervină pentru sprijinirea forțelor de ordine.
Cei doi bărbați au fost martorii unui accident rutier și au observat că șoferul autoturismului responsabil de producerea acestuia este într-o stare vădită de ebrietate și încearcă să se sustragă, moment în care au decis să-l urmărească, concomitent cu sesizarea forțelor de ordine și au reușit să-l rețină până la sosirea acestora.
Ulterior, bărbatul a fost reținut, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis. Acesta avea permisul de conducere anulat, din anul 2018, pentru infracțiuni la regimul rutier, iar rezultatele probelor biologice au indicat o alcoolemie de 2,20 mg/l.
Femeia de 50 de ani, a fost martora unei agresiuni, petrecută în timpul nopții, care a avut ca urmare moartea victimei și a sesizat imediat poliția prin apel 112, forțele de ordine reușind astfel să identifice autorul infracțiunii, în proximitatea locului respectiv.

Au preferat anonimatul

Cele trei persoane au dorit să rămână anonime, le-au fost adresate mulțumiri de către conducerea I.P.J. Botoșani si le-au fost oferite diplome de recunoștință.
Celor care nu au putut să ajungă le-a fost dusă personal, la domiciliu, sau le-a fost trimisă prin poștă.
“Sprijinul cetățenilor poate contribui în rezolvarea cu celeritate a unor cazuri și le suntem recunoscători celor care, prin diferite moduri, ajută la protejarea intereselor comunității, însă vă recomandăm să nu interveniți dacă acest lucru poate constitui un pericol pentru dumneavoastră, ci să solicitați intervenția forțelor de ordine prin apelarea numărului pentru urgențe 112.” transmit reprezentanții IJP.

Vă recomandăm să citiți și:

O avarie lasă fără apă șase comune din Botoșani și Iași

comments

comments