full screen background image

Evenimente, concerte şi festivaluri la care te poți distra în 2023

Anul 2022 a fost unul de revenire, de trecere de la perioada cu restricții determinate de pandemie, către normalitatea pe care ne-am dorit-o atât de mult. În 2023, se resimte un interes foarte ridicat al românilor pentru distracție, toate sondajele arătând interes spre orice evenimente offline – de la festivaluri de muzică la spectacole culturale, de la festivaluri culinare la meciuri de fotbal și alte evenimente sportive.

Diversitatea este acum posibilă. Dacă în pandemie principalele resurse de divertisment au fost cele online, iată că acum avem de unde alege și nu ne mai lovim de restricții de mobilitate sau limite de participare. Desigur, formele de distracție pe internet rămân în centrul atenției, așa cum este și normal în acest secol al tehnologiei.

Interesul este în creștere pentru platformele de streaming cu filme și seriale, pentru social media și pentru jocuri video, inclusiv pentru nișa de jocuri de noroc. În continuă expansiune sunt și ofertele operatorilor din aceste domenii. De exemplu, numărul filmelor disponibile pe Netflix a trecut de 3.600, cel al serialelor de 1.800, iar la NetBet Casino sunt acum peste 2.800 de jocuri de noroc – sloturi, ruletă, blackjack, baccarat, poker, bingo și altele.

 

Timişoara – Capitala Europeană a Culturii în 2023

UNTOLD, Neversea, Saga Festival sau Robbie Williams & Sam Smith – Summer in the City sunt printre favoritele publicului în agenda de evenimente din sfera muzicală în acest an în România. Dincolo de astfel de festivaluri și concerte, nu trebuie să uităm că Timişoara este Capitala Europeană a Culturii în 2023. Astfel, orașul va găzdui evenimente culturale, concerte, piese de teatru și expoziţii. Densitatea va fi impresionantă: sunt în plan circa 30 de evenimente pe săptămână în acest an în Timişoara.

Deschiderea oficială a Programului Cultural Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii este programată în weekendul 18-19 februarie 2023, cu peste 50 de evenimente dedicate. În agendă există concerte în aer liber şi expoziţii, teatru în spaţii neconvenţionale, premiere de film și diverse alte evenimente speciale.

“Odată cu titlul, dar şi cu deschiderea, vrem ca Timişoara să-şi sărbătorească şi regăsească acest spirit. De fapt, să demonstrăm că şi l-a regăsit în ultimii ani. Că are curaj şi deschidere, că este, aşa cum a fost şi acum mai bine 100 de ani, o gazdă bună pentru experiment şi colaborare, fie că vorbim despre arte, tehnologie, arhitectură, educaţie sau, în general, cultură”, se menționează pe website-ul oficial Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

 

Cele mai populare festivaluri anunțate deja pentru acest an

Cel mai așteptat festival este și în acest an UNTOLD, programat între 3 și 6 august la Cluj-Napoca. Deja a fost confirmată trupa Imagine Dragons, însă cu siguranță vor urma multe nume mari din lumea muzicii. Cu aproximativ o lună înainte, la Constanța se va desfășura festivalul Neversea 2023, între 6 și 9 iulie – ediția cu numărul 5.

Alte festivaluri cu succes la public sunt SAGA Festival 2023 (Bucureşti, în perioada 23-25 iunie 2023, la Romaero Băneasa), Electric Castle 2023 (între 19 şi 23 iulie 2023, pe domeniul Banffy din Bonțida, județul Cluj), ARTmania Festival 2023 (în perioada 28-30 iulie 2023, în Piaţa Mare din Sibiu) și Summer Well 2023 (11 – 13 august, Domeniul Stirbey, Buftea, Ilfov).

În perioada 27-30 aprilie, pe plaja din Costinești se poate participa la Beach, Please! Festival 2023, a doua ediţie a festivalului de muzică hip-hop şi trap. Între 26 şi 28 mai la Romexpo, în aer liber în București, este organizat evenimentul Pantera – Metalhead Meeting 2023.

Tot în Capitală, se poate merge la cea de-a doua ediţie Out of Office Fest – la Arenele Romane, pe data de 27 mai 2023, unde au fost confirmate trupele Alternosfera, Trooper, OCS, ZOB şi Stema. Aproximativ 70 de trupe vor concerta la Rockstadt Extreme Fest 2023, care va avea loc în perioada 2-6 august, la poalele cetăţii Râşnov.

Un eveniment foarte important în lumea muzicii în 2023 în țara noastră este programat în perioada 3 – 4 iunie. La Summer in the City, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe scenă vor ajunge  Robbie Williams şi Sam Smith, dar și alți artiști precum Editors, LP, Calum Scott sau Abby Roberts.

 

comments

comments