full screen background image

Bătrână de 101 ani, cu COVID-19, vindecată la Iași

O bătrână, în vârstă de 101 ani, a învins infecția cu SARS-COV-2 și a plecat acasă sănătoasă. Este cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași. Femeia a fost internată timp de zece zile, a primit tratamentul corespunzător și s-a vindecat de COVID-19.

Când a fost internată, bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronică, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, precum și boală renală cronică.

Potrivit medicilor, femeia a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbiditățile îi puteau pune viața în pericol, însă medicii au personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei.

Pacienta s-a adresat inițial Spitalului Clinic Pașcani, județul Iași, acuzând dispnee, tuse productivă de aproximativ 2 zile. De acolo a fost dirijată către UPU Spiridon unde a fost consultată cardiologic și s-a constatat și diagnosticul de Covid 19. ​La internare avea o stare generală influențată, afebrilă, conștientă, greu cooperantă, bătrâna avea insuficiență respiratorie cronică acutizată pe fondul afecțiunii respiratorii, insuficiență cardiacă cronică, boală cardiacă cronică și ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică”, transmite medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Tratamentul, un succes

Deși a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbiditățile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul, specific pe nevoile pacientei, astfel încât să nu interfereze cu bolile existente. ​

Dr. Roșu relatează că, după ameliorarea simptomelor, la câteva zile de la internare, pacienta coopera cu personalul medical având un singur gând: de a se face bine și de a pleca acasă. În ciuda vârstei înaintate, a fragilității acestei vârstei, a afecțiunilor asociate, tratamentul pentru COVID-19 a fost deci un succes.

„​Suntem mulțumiți și bucuroși că dorința pacientei noastre este pe cale de a se îndelini. Aparținătorii acesteia vor ține legătura cu medicul curant pentru a fi informați cu privire la conduita terapeutică ce trebuie repectată și necesitatea următorului control“, a adăugat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, Florin Roșu.

Vă recomandăm să citiți și:

Bugetul Iașului, în consultare publică

Vizite restricționate în unele spitale din Iași

Sute de ieșeni la Slujba de Bobotează

La Iași, a început colectarea brazilor de Crăciun

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza