full screen background image

Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia va fi acordat pe data de 15 iunie

Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia va fi acordat pe data de 15 iunie 2023.
La această situație s-a ajuns după retragerea intempestivă a Fundației Culturale Hyperion – Caiete Botoșănene, din organizarea celei de-a XXXII-a ediții a Premiului Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia, cu doar câteva zile înainte de susținerea galei de decernare.
„Am depus eforturi considerabile pentru organizarea acestui eveniment cultural de marcă. Dorința noastră a fost ca Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia să fie decernat așa cum se cuvine, timpul rămas de la retragerea din organizare a  Fundației Culturale Hyperion și până pe 15 ianuarie fiind insuficient pentru pregătire. Încercarea noastră de a constitui un juriu a fost zădărnicită de presiunile făcute asupra tuturor celor contactați, fapt care a dus la retragerea acestora, rând pe rând. Prin urmare, vom pregăti Gala de decernare a Premiului Național de Poezie pe data de 15 iunie 2023”, a susținut primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Ziua Culturii Naționale va fi marcată pe data de 15 ianuarie 2023, de Primăria Municipiului Botoșani, în parteneriat cu instituțiile de cultură subordonate Consiliului Local Botoșani, printr-o serie de evenimente.
Manifestările vor debuta la ora 10.30 cu depuneri de jerbe de flori şi coroane la bustul poetului Mihai Eminescu din Piața Revoluției.
Programul zilei va continua cu două spectacole, la ora 18.00, atât pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Vasilache, cât și la Casa de Cultură a Sindicatelor Nicolae Iorga.
Spectacolul „Luceafărul”, prezentat în cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret al Teatrului Vasilache, sub patronajul UNITER, însoţit de vocea regretatului artist Ion Caramitru, este o reprezentație în regia lui Ion Sapdaru și scenografia – Gelu Rîşca.
La Casa de Cultură a Sindicatelor Nicolae Iorga va avea loc spectacolul „Eminescu, om, geniu și poet divin” cu Dorel Vișan și Eugen Doga.
Evenimentul cultural se va încheia cu recitalul naistului Nicolae Voiculeț.

comments

comments