full screen background image

DGA verifică organizarea Revelionului Iaşiului

Procurorii Direcției Generale Anticorupție fac cercetări privind modalitatea de susținere a licitației și de desfășurare a spectacolului de Revelion de la Iași.

Potrivit unui comunicat al municipalității, documentele au fost solicitate de Direcţia Generală Anticorupţie în urma depunerii unei reclamaţii.

Primarul Mihai Chirica spune că procedurile de licitație au avut termene foarte scurte, având în vedere sărbătorile de Crăciun. Conform aceleiaşi surse, după semnarea contractului, firma a notificat municipalitatea că, dat fiind timpul prea scurt, nu poate organiza şi spectacolul de drone.

Potrivit contractului menționat, spectacolul a inclus focuri de artificii. Așa cum am anunțat, în funcție de condițiile meteorologice și tehnice, evenimentul ar fi putut include și un spectacol de lumini cu lasere și drone. După semnarea contractului, firma a notificat municipalitatea că, dat fiind timpul prea scurt și întrucât nu erau întrunite condițiile tehnice și meteorologice necesare, nu poate organiza și spectacolul de drone. Ca urmare, suma aferentă spectacolului de drone, de 83.200 lei, fără TVA, a fost scăzută din valoarea contractului și, evident, nu va fi achitată. Restul serviciilor prevăzute în contract au fost onorate”, se arată într-un comunicat de presă.

Vă recomandăm să citiți și:

Bugetul Iașului, în consultare publică

Vizite restricționate în unele spitale din Iași

Sute de ieșeni la Slujba de Bobotează

La Iași, a început colectarea brazilor de Crăciun

comments

comments