full screen background image

Vizite restricționate în unele spitale din Iași

Măsura restricționării vizitelor rămâne în vigoare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași. În ultimul timp, unitatea medicală se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de pacienți cu infecții respiratorii.

În ultima săptămână peste 110 copii au fost internați cu infecții respiratorii, cei mai afectați fiind sugarii și copiii de vârstă preșcolară.

Reprezentanții Spitalului „Sf. Maria” din Iași spun că este cel mai agresiv val de viroze din ultimii 15 ani. Un alt spital din Iași care aplică măsura interzicerii vizitelor este Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, unde restricția este aplicată începând de vineri, 6 ianuarie 2023.

Aproape o treime din pacienții adulți se află sub tratament și îngrijire pentru gripă. Investigațiile efectuate în laboratorul de biologie moleculară al spitalului au confirmat prezența virusului gripal. Ceilalți pacienți au testul confirmat pentru Sars-Cov2 și viroză cu virus respirator sincițial, iar comorbiditățile, vârsta sau chiar forma mai gravă dezvoltată au impus luarea deciziei de tratament în regim de spitalizare”, explică Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Măsuri speciale în toată țara

Cazurile de gripă în continuă creștere au determinat impunerea unor noi restricții în toată țara. Purtarea măștii în spitale și sistarea vizitelor făcute de rudele pacienților sunt primele încercări de prevenire a unor posibile focare de infecții respiratorii. La Iași, situația e mai complicată de la o săptămână la alta.

Cu detalii vine medicul Diana Cimpoeșu, coordonator UPU SMURD Iași:

Vă recomandăm să citiți și:

Sute de ieșeni la Slujba de Bobotează

La Iași, a început colectarea brazilor de Crăciun

 

comments

comments