full screen background image

PRI: Prima biserică de gheață din România (2007)

De multe ori iniativa particulară în afaceri și spiritul religios se îmbină în cele mai neobișnuite locuri.

Pe 6 ianuarie 2007, la Bâlea Lac, era inaugurată prima biserică ecumenică de gheață din România.

Amplasată la o altitudine de 2.040 de metri în Munții Făgăraș, cei mai înalți ai țării, biserica de gheață a fost ideea unor tineri care au dorit să creeze o atracție suplimentară pentru turiști, pe timpul iernii.

Biserica este deschisă tuturor credincioșilor, indiferent de religie, iar la fiecare inaugurare este binecuvântată de mai mulți preoţi de confesiuni diferite.

În acest fel, credincioșii care urcă cu telecabina se pot ruga într-o atmosferă de poveste, departe de tumultul citadin.

Ba chiar biserica de gheață de la Bâlea Lac a devenit locul unde unii îndrăgostiții și-au unit destinele, chiar dacă fără prea mulți invitați în preajmă.

Și pentru că succesul bisericii de gheață a fost mare, autorii proiectului și-au extins activitatea, construind în apropiere un hotel tot de gheață, în fapt mai multe igluu –uri în care turiștii dorm pe paturi acoperite cu blănuri și pături groase.

Deși au viață efemeră, determinată de temperaturile exterioare, construcțiile de gheață de la Bâlea Lac atrag mereu turiștii dornici de inedit.

Bogdan Diaconiţa

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/01/05/pri-se-deschide-teatrul-de-comedie-1961/

comments

comments