full screen background image

Franciza Rambo – 4 decenii de succes

Rambo este o franciză americană ce conține cinci filme, care îl au ca subiect principal pe John J. Rambo. Cele cinci filme, în ordinea apariției, sunt First Blood (1982), Rambo: First Blood Part II (1985), Rambo III (1988), Rambo (2008) și Rambo: Last Blood (2019).

Franciza Rambo îl are ca actor principal pe Sylvester Stallone și are o istorie de aproximativ patru decenii. Personajul a evoluat odată cu vremurile. Povestea are un început sumbru, cu un erou rănit și abandonat. Rambo a fost un erou pentru mulți dintre cei ce s-au născut în perioada comunismului, până în 1990. Totodată, acesta era un dădător de speranțe, un simbol al libertății, atribute care i-au adus succesul în lumea întreagă.

Se pare că franciza Rambo urmează să continue cu un serial bazat pe caracteristicile celor cinci filme, Rambo: New Blood – o producție FOX, în care Sylvester Stallone ar fi și producător executiv.

Rambo, unul din cei mai cunoscuți eroi din industria cinematografică și nu numai

Rambo a cunoscut succesul și prin intermediul unui seriale de animație din anii 1980, Rambo: Forța Libertății. Seria animată a avut 65 de apisoade. Nici Morrell, creatorul Rambo, nu părea să fie deosebit de mulțumit de existența acestei serii de desene animate.

Însumat, cele 5 filme din seria Rambo au avut un buget de producție de aproximativ 200 de milioane de dolari, iar încasările din bilete au depășit 800 de milioane de dolari.

Datorită celor cinci filme și a popularității sale, drepturile de autor asupra brandului Rambo au fost cumpărate și de alte industrii. Așa au apărut diferite produse, cum ar fi echipamente sportive, încălțăminte, articole vestimentare și multe altele ce purtau brandul Rambo.

Cele mai populare au fost jucăriile ce imitau puștile, cuțitul Rambo și chiar personajul cu același nume. Inclusiv industria de gambling a adoptat brandul Rambo pentru a crea jocuri de tip slots. Dacă ați văzut unul dintre filmele Rambo, cu siguranță ați remarcat faptul că Stallone pornește în misiune de unul singur împotriva unor armate întregi, echipat cu muniție și armament, inclusiv mașini blindate. Toate aceste elemente se regăsesc și în sloturi din filme precum Rambo (iSoftBet), Rambo (Skywind Group) sau Rambo (StakeLogic).

Totodată, au fost lansate diferite jocuri video licențiate pentru diverse console și sisteme arcade. Ultimul a fost lansat în 2014, un joc bazat pe primele trei părți Rambo. Acesta era compatibil cu diferite console existente pe piață, cum ar fi XBOX 360, PlayStation 3.

Brandul Rambo a stat la baza unor benzi desenate, ce au apărut începând cu 1986. Acestea ilustrau alte aventuri ale legendarului erou. Nu lipsesc, desigur, nici cărțile inspirate din aventurile lui Rambo. Iar în 2022, a fost lansată o campanie pentru un nou roman grafic, care ar trebui să prezinte primele acțiuni ale lui Rambo în Vietnam. Romanul ar urma să fie scris de Sylvester Stallone și Chuck Dixon.

Inclusiv Bollywood dorea să refacă povestea Rambo într-o versiunea indiană, însă nici până în ziua de azi nu au fost lansate noile filme ce urmau a fi realizate în vastele studiouri Mumbai, Maharashtra, India.

comments

comments