full screen background image

Pas important pentru Institutul Inimii de la Iași

O nouă etapă pentru construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava, jud. Iași, a fost trecută cu brio. Ministerul Sănătății a încheiat prima etapă a evaluării proiectelor depuse prin PNRR pentru construirea de spitale. Din totalul de 46 de proiecte, 42 au fost declarate eligibile, pe poziția 21 situându-se construirea și dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași.

Dacă va trece și de cea de-a doua etapă de evaluare a proiectelor, unitate medicală de importanță regională, care mai este cunoscută și ca Institutul Inimii de la Iași va beneficia de 179.451.193,46 euro, fără TVA, buget din PNRR.

Zilele acestea s-a publicat noua listă a obiectivelor prinse în PNRR, iar Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava este prins pe locul 21. Este eligibil, în consecință am mai trecut o etapă spre realizarea proiectului. Având în vedere că mai există și o a doua etapă de evaluare a proiectelor, conform criteriilor Ministerului Sănătății, mergem mai departe cu speranță să realizăm acest proiect”, a declarat prof. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iași.

Acesta a subliniat importanța construirii unui centru regional dedicat bolnavilor de boli cardiovasculare din zona de Nord-Est a țării.

(…) Pentru chirurgie cardiovasculară suntem singurul centru din această zonă a țării și cel mai important centru în ceea ce privește cardiologia intervențională. De asemenea, suntem unicul centru în ceea ce privește electrofiziologia. Mai avem și alte obiective, cum ar fi transplantul de organe, chirurgia infantilă, care urmează a fi implementate odată cu construirea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava. Practic suntem singurul centru din Uniunea Europeană ce are o asemenea arie vastă de acoperire, cu un număr atât de mare de locuitori”, a adăugat prof. dr. Grigore Tinică.

Vă recomandăm să citiți și:

Producătorii români de medicamente explică criza produselor pediatrice destinate tratării febrei

Crăciun în Moldova: tradiții și obiceiuri

comments

comments