full screen background image

Oferte turistice pentru Revelionul 2023 în nordul Moldovei

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din nordul Moldovei fac ultimele pregătiri înaintea revelionului. Dacă de Crăciun mai rămân locuri libere, având în vedere caracterul familial al sărbătorii, în noaptea dintre ani aproape toate locurile de cazare sunt ocupate. Mai ales că ofertele au fost adaptate pentru toate buzunarele.

Mâncăruri alese, băuturi tradiționale și focuri de tabără

În județul Suceava, turiştii pot petrece un sejur de minim 4 zile la pensiuni din Suceviţa sau Voroneţ la preţuri de 650 lei de persoană pe noapte, inclusiv demipensiune și masa festivă.

Oaspeţii vor fi aşteptaţi cu bucate şi băuturi bucovinene, grătar în zăpadă (în caz că va ninge…), plimbări cu căruțe trase de cai şi cete de urători, dar şi cu saună şi focuri de tabără, după cum ne spune administratorul unei pensiuni din Mălini.

În zona Mănăstirea Humorului, pachetul turistic de revelion tot pentru minim 4 nopţi de cazare poate ajunge la 440 lei pe noapte de persoană. La fel ca peste tot, meniul casei cuprinde mâncăruri şi băuturi tradiţionale. Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din judeţul tău fac ultimele pregătiri pentru sărbători.

Turiştii pot petrece un sejur de minim 4 zile la pensiuni din Suceviţa sau Voroneţ la preţuri de 630 de lei de persoană, inclusiv demipensiune și masa festivă. Oaspeţii vor fi aşteptaţi cu bucate şi băuturi bucovinene, grătar în zăpadă, plimbări cu sănii trase de cai şi cete de urători, dar şi cu saună şi focuri de tabără.

În zona Mănăstirea Humorului, pachetul turistic de revelion tot pentru minim 4 nopţi de cazare poate ajunge și la 525 de lei de persoană. Meniul casei cuprinde mâncăruri şi băuturi tradiţionale: tochitură cu mămăliguţă, hribi cu smântână, borş ţărănesc, păstrăv afumat, plăcinte, papanaşi cu smântână şi afinată.

În schimb, oferte ieftine sunt cele propuse de proprietarii caselor de vacanță din zonele de munte – o persoană va plăti 100 de lei, dar numai dacă va merge cu grupul, astfel încât să ocupe întreaga structură de cazare.

Spectacol de datini și obiceiuri, la Botoșani

Pentru că Botoșaniul nu este o zonă turistică, de Revelion nu este extrem de ofertant pentru locuitorii altor județe. Singurele atracții (dar care merită!) sunt Spectacolele de datini și obiceiuri de iarnă care au loc, în ultima zi din an, în mai multe zone din județ.

Astfel de evenimente au loc, de exemplu, în centrul comunei Vorona și în orașul Bucecea și sunt așteptate cu sufletul la gură de iubitorii de tradiții de toate vârstele, din toate zonele județului, și nu numai.

La Vorona se organizează cel mai mare festival de datini și obiceiuri de iarnă, un eveniment care adună sute de cete de urători din trei comune: Vorona, Tudora și Corni.

Din dragoste pentru oameni, din prețuire pentru fenomenul inegalabil al datinilor, obiceiurilor, măștilor care întregesc sărbătoarea Noului An, de a bucura pe oameni și amplifica nota de optimism și încredere cu care aceștia doresc să treacă ,,cumpăna dintre ani”, sâmbătă, 31 decembrie 2022 , ora 10:00, la Vorona va avea loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă,, Am pornit cu plugușorul “, un obicei străvechi prin care se valorifică și promovează frumusețea, bogăția și diversitatea datinilor și obiceiurilor din zona Moldovei. Promovarea în mod deosebit a măștilor deosebit de variate din alaiul de măști care însoțește „Plugușorul”: capre, căiuți, urși, ursari, cocostârc și măști de mascați. Promovarea obiceiurilor de măști caracterizate prin originalitate și virtuozitate, create de Gheorghe Țugui, unul dintre cei mai cunoscuți meșteri populari ai zonei. Promovarea formațiilor valoroase pregătite de copii, cu tineri, dar mai ales Ansamblul de datini și obiceiuri de iarnă “Codrulețul” cunoscut și apreciat în țară și străinătate.

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă a devenit o tradiție și în comuna Pomârla iar autoritățile locale vor organiza o nouă ediție pe 31 decembrie în amfiteatrul „Gică Grădinaru”. Manifestarea va începe la ora 13.00 și va reuni formații din mai multe comune și din municipiul Dorohoi și, foarte posibil, inclusiv din Republica Moldova.

O astfel de tradiție este continuată, în acest an, și în municipiul Dorohoi. Primăria și Consiliul Local Dorohoi prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va organiza și în acest an Festivalul Datini și Obiceiuri de Iarnă, eveniment care va avea loc în fața Primăriei în ziua de 31 decembrie 2022, cu începere de la ora 16:30.

Dorohoienii se vor bucura de cele mai frumoase urături și obiceiuri tradiționale, specifice zonei, prezentate de șapte formații, după cum urmează: Ansamblul „Vlăstarele lui Enescu”, Banda Satu – Nou, Banda Broscăuți, Banda Trestiana, Banda Trestiana Mare, Banda Plevna și Banda Olinescu.
Seara se va încheia la ora 20:00 cu un spectaculos foc de artificii.

În noaptea dintre ani, municipalitatea botoşăneană organizează tradiţionalul spectacol pentru botoşănenii care aleg să petreacă Revelionul acasă.Pentru acest eveniment, Consiliul Local a alocat 178.000 de lei.

Pe scena amplasată în Piaţa Revoluţiei vor evolua, începând cu ora 21.00, artiști precum Nick de la N&D, Narcotic Sound, Dan Doboș, Ion Paladi și Corneliu Botgros, dar și artiști locali: copiii de ela Academia de Arte ”Modus Vivendi”, Ana Maria Bucșă, respectiv Maia Mitoșeriu, Ilinca Lazăr, Maria Aionesei, Alexandra Cojocariu, Denisa Frant și Sofia Horopciuc. De asemenea, în program sunt incluse și urături.

Trecerea în noul an va fi marcată printr-un foc de artificii, iar evenimentul va fi încheiat de concertul artistei Anda Adam.

Aceasta este o variantă pentru botoșănenii care nu întâmpină noul an în cadrul unor petreceri organizate în restaurant ( la prețuri între 350 și 550 lei/persoană), în cluburi, la munte sau în străinătate.

Revelionul la Iași

Pe ieșeni, noaptea dintre ani îi va prinde în centrul orașului, acolo unde va avea loc tradiționalul spectacol din fața Palatului Culturii. Orașul este mai liniștit în această perioadă, dat fiind faptul că cei care au concediu sau vancață au ales să plece din Iași.

Spectacolul va avea loc în Piața Palatului Culturii în seara zilei de sâmbătă, 31 decembrie 2022, cu începere de la ora 21.00.
Pentru concertul de Revelion municipalitatea a contractat nume importante ale muzicii românești precum Carla’s Dreams, Keo, Ovidiu Lipan Țăndărică și Andreea Lazăr. Acestora li se vor adăuga tineri artiști ieșeni și câțiva artiști oferiți drept bonus de către firma contractată de municipalitate.

Spectacolul va include la miezul nopții obișnuitele focuri de artificii, cu minim 2.000 de lovituri, corelate pe fond muzical. În funcție de condițiile meteorologice și tehnice, evenimentul va include un spectacol de lumini cu lasere și drone.

Toate serviciile aferente „Revelionului Iașului”, inclusiv scenotehnică, cazări, deplasări, taxe etc. vor fi prestate de R & A Events & Concerts SRL-D, pentru o sumă totală de 553.700 lei, fără TVA.

În rest, hotelurile în municipiu au pregătit pachete speciale pentru cei care vor să petreacă revelionul la patru sau chiar cinci stele.

Vă recomandăm să citiți și:

„Mugurașii” din Vlădeni au dus tradițiile locale în Grecia

Laurențiu Marian, interpret de muzică populară, live – în săptămâna tradițiilor la VIVA FM Piatra Neamț

comments

comments