full screen background image

Voluntarii Asociației Arlechino Moldova aduc Urşii de la Comănești în Botoșani

La invitația voluntarilor liceeni ai Asociației “Arlechino Moldova”,  Urşii de la Comănești ajung joi 29 decemrbie 2022 la Botoşani pe Pietonalul Unirii ora 12.00 şi pe Pietonalul Săveni la ora 14.00.

Urşii vor aduce cu ei sute de ani de cultură tradițională de pe Valea Trotuşului în semn de respect pentru munca depusă de voluntari în organizarea Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă Cetatea lui Bucur care a avut loc pe 18 decembrie 2022 în centrul Bucureştiului.

Un grup de elevi voluntari din județul Botoșani au elaborat și au implementat proiectul unui eveniment cultural istoric în București. Pentru prima dată în istoria culturii tradiționale românești, 14 ansambluri de datini și obiceiuri de iarnă au ajuns în centrul capitalei pe Bulevardul Unirii și în Piața Constituției. Peste 500 de colindători au fost prezenți în București din toată țara și din Republica Moldova.
Delegatia din Botoşani a voluntarilor Arlechino Moldova a fost formată din elevii: Karaarslan Ilknur ,Țînțari Mădălin și Nemtuc Răzvan de la “Liceul cu Program Sportiv”, Karaarslan Iclal Kezban , Prajanu Diana “Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi” ,Văzdăuțanu Vlad Constantin “Liceul Dimitrie Negreanu ” , Dârvaru Elisa, Boghean Naomi , Corduneanu Lorena” Liceul Alexandru cel Bun”.

“Îi aşteptăm pe botoşăneni şi pe sāvineni să ne bucurăm împreună de venirea noului an alături de familii, prieteni şi urşii cetei de la Comăneşti – Şipoteni.” transmit organizatorii.

Vă recomandăm să citiți și:

UNIC ÎN ROMÂNIA: Globuri accesibilizate pentru copiii nevăzători

comments

comments