full screen background image

Milioane de euro investiți de Consiliul Județean pentru modernizarea Nova Apaserv

În acest an, Consiliul Județean Botoșani a capitalizat societatea furnizoare de servicii de apă și canalizare Nova Apaserv cu două milioane de euro. Banii au fost alocați cu destinație specială, putând fi folosiți doar la capitolul „Dezvoltare”.
Din suma alocată de Consiliul Județean, Nova Apaserv a încheiat un contract de lucrări pentru montarea unei conducte noi pe o lungime de un kilometru, în Zona Lebăda, pentru a asigura o mai bună distribuție a apei către localitățile deservite de conducta de alimentare cu apă Botoșani – Flămânzi.
Investiția în această nouă conductă se ridică la aproximativ 750 de mii de lei fără TVA.
“Căutăm soluții pentru rezolvarea problemelor privind alimentarea cu apă. Facem eforturi pentru ca toți cetățenii județului să beneficieze de serviciile operatorului regional de apă și să evităm, pe cât posibil, problemele în alimentare ivite în trecut”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Mii de contoare moderne

Un alt proiect important pentru activitatea Nova Apaserv vizează reabilitarea și modernizarea branșamentelor prin contorizare, în valoare de 2,7 milioane de lei fără TVA. S-au achiziționat 2.450 de contoare de apă rece echipate cu module radio pentru citire la distanță și realizarea a 150 de cămine de branșament pentru contoare și montarea a 150 de contoare noi echipate cu module radio.
„Încercăm să eficientizăm activitatea Nova Apaserv, iar contorizarea cât mai reală a consumului de apă de către clienții societății este una dintre măsurile prioritare. În perioada următoare, serviciul antifraudă își va intensifica activitatea pentru că este normal ca toată lumea să plătească pentru serviciile furnizate de operator”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Utilaje noi pentru intervenții mai rapide

Tot din banii alocați pentru capitalizarea societății s-au achiziționat două buldoexcavatoare mari în valoare de 800 de mii de lei fără TVA, care au ajuns deja în dotarea societății, și a unui miniexcavator șenilat în valoare de 250 de mii de lei fără TVA, ce urmează să fie livrat în următoarele două luni. De asemenea, s-a încheiat contractul pentru livrarea a două autovidanje mici, în valoare de 800 de mii de lei fără TVA, și urmează să se semneze contractul pentru achiziționarea unei autovidanje mari, în valoare de 1 milion de lei fără TVA. Pentru alte două autovidanje, de capacitate mijlocie, nu au fost depuse oferte în cadrul licitațiilor, motiv pentru care procedura de achiziție va fi reluată.
„Aceste noi utilaje vor duce la o reducere a timpului de intervenție la avarii și la o scădere a costurilor companiei, pentru că doar așa se poate eficientiza activitatea. Pe lângă asigurarea ratei la împrumutul BERD pe care-l are în derulare Nova Apaserv, în acest an, am căutat ca, prin capitalizarea pe care am făcut-o la operatorul de apă, să asigurăm și premisele unei activități eficiente”, a declarat Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.
„Este de datoria managementului societății să asigure o activitate coerentă și să găsească cele mai bune soluții pentru ca lucrurile la Nova Apaserv să intre pe un făgaș normal”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

PROGRAM  SPECIAL LA CASIERIILE NOVA APASERV

comments

comments