full screen background image

Încă 5 zone sucevene, atestate ca stațiuni turistice de interes local

Încă 5 localități sau zone din județul Suceava vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes local: comunele Ciocănești, Coșna și Mănăstirea Humorului și zonele turistice Fălticeni și Siret.

Astfel, numărul stațiunilor turistice de interes local și național ajunge la 25, județul Suceava fiind pe primul loc în țară.

Locurile următoare sunt ocupate de Bihor, cu 17 stațiuni și Harghita și Maramureș, cu câte 13 stațiuni, Constanța, cu 12 stațiuni, Brașov și Cluj, cu câte 11 stațiuni, Caraș-Severin, cu 10 stațiuni, Neamț, cu 9 stațiuni.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, NICULAI BARBĂ, consideră că noile atestări sunt încă o recunoaștere a potențialului turistic, reamintind că statutul dobândit permite localităților accesul la finanțări, inclusiv pe fonduri europene.

“Se confirmă că Bucovina este în topul preferințelor, prin gradul ridicat de ocupare la pensiuni, peste 90% în majoritatea zonelor, chiar spre 100% de Revelion.

Ultimele știri pe care le-am văzut ne arată că turiștii preferă astfel de locații pentru petrecerea sejurului de Sărbători, Bucovina fiind chiar și peste Valea Prahovei.”, a spus Barbă.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/12/19/craciun-in-moldova-traditii-si-obiceiuri/

comments

comments