full screen background image

Doina Federovici: Anul 2023 va fi un an al provocărilor în domeniul atragerii fondurilor europene!

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, va prelua, de la 1 ianuarie, funcția de vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.
Ea a fost aleasă prin vot unanim al președinților consiliilor județene și reprezentanților consiliilor municipale, orășenești și comunale din fiecare județ al Regiunii Nord-Est.
“Obiectivul pe care mi-l asum este să creăm premisele unei dezvoltări durabile în Moldova, pentru că interesul nostru comun este să promovăm județele noastre și să le accelerăm dezvoltarea.
Ca vicepreședinte al CDR Nord-Est mi-am propus să urgentăm apariția ghidurilor de finanțare pentru Programul Regional Nord-Est și procedurile de implementare pentru ca autoritățile locale să poată semna contracte și să înceapă lucrările pe care și le-au programat.
De asemenea, mediul de afaceri din regiune va avea la dispoziție sume importante de bani pentru competitivitate, cercetare, inovare și dezvoltare de competențe.
Vorbim de bani europeni care pot aduce plus-valoare zonei Moldovei, care pot contribui la recuperarea decalajelor față de celelalte regiuni ale țării și pe care atât noi ca autorități publice, cât și mediul privat trebuie să-i atragem eficient” a declarat Doina Federovici.
Noua programare bugetară prevede că și municipiile care nu sunt reședințe de județ să beneficieze de o sumă prealocată pentru Dezvoltare Durabilă.
În cazul județului Botoșani, municipiul Dorohoi va avea prealocat 12,039 milioane de euro.
Municipiul Botoșani, ca reședință de județ, va avea prealocat un buget de aproximativ 59 de milioane de euro.
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est coordonează activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională, urmărește respectarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională și asigură un tratament egal și corect față de toate județele care alcătuiesc regiunea.

Vă recomandăm să citiți și:

35 de localități primesc fonduri pentru modernizarea iluminatului public

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza