full screen background image

Botoșăneanca Loredana Toma este dublă campioană mondială

Multiplă medaliată la campionatele europene şi mondiale şi desemnată de Federaţia Europeană de Haltere drept cea mai bună halterofilă a anului 2021, botoșăneanca LOREDANA TOMA a cucerit, ieri noapte, încă două medalii de aur, la smuls și total, în cadrul categoriei 71 de kilograme a Campionatului Mondial de la Bogotá, Columbia.
 Cu 119 kilograme la smuls, Loredana Toma a stabilit un  nou record mondial de seniori.
La aruncat, tânăra sportivă formată la CS Botoșani și ligitimată la CS Rapid s-a clasat pe locul 4.
La startul întrecerii din cadrul categoriei 71 de kilograme s-au înscris 50 dintre cele mai bune sportive ale lumii!
Halterofila noastra a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, in timp ce la total a incheiat pe prima pozitie, cu 256 kg, fiind urmata de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, si de Angie Palacios ECU, cu 252 kg.
Andreea Cotruţa, legitimată la CS Botoșani, s-a clasat pe locul 4 la total în cadrul categoriei 55 kilograme, o performanță remarcabilă la prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024.
În întrecerea de la Bogotá, la care au participat 537 de sportivi din 93 de ţări, România, cu o delegație formată din şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin, a cucerit trei medalii, două de aur prin Loredana Toma și una de argint câştigată de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei 49 de kilograme.
Aceasta este prima competiție de Calificare Olimpică pentru Paris 2024 și cea mai importantă din acest an.

Vă recomandăm să citiți și:

13 decembrie- Ziua informării preventive

comments

comments