full screen background image

PRI: Eagles lansează Hotel California (1976)

Pe repede înapoi (PRI) – 8 decembrie este ziua în care rockul mondial se îmbogățea cu o realizare de referință.

În anul 1976 trupa americană “The Eagles” lansa unul din cele mai bine vândute albume ale sale – Hotel California.

La 4 ani de la debut, membrii formației dădeau lovitura cu un album elaborat, care atrăgea atenția prin misterul cuvintelor și prin melodicitate nu numai fanilor, ci și criticilor de specialitate.

Interesant este că toți componenții – GLENN FREY, DON HENLEY, JOE WALSH și RANDY MEISNER – performau atât la instrumente, cât și vocal, așa încât compozițiile lor aveau, într-adevăr, un aer de echipă.

 

Albumul la care s-a lucrat pe parcursul unui an și jumătate a produs două single-uri de top – e vorba de New Kid in Town și, evident, de Hotel California, acesta din urmă devenind rapid piesa de referință a trupei “The Eagles”.

Turneele solicitante care au urmat aveau să aducă nu numai faimă trupei, ci și despărțirea de unii membri care nu au rezistat ritmului obositor și certurilor aproape zilnice.

Dar – pentru că lucrurile cu adevărat bune își sporesc valoarea în timp – albumul Hotel California avea să urce constant în topul mondial, fiind, în prezent, pe locul 35 în clasamentul celor mai bune 500 de albume din istorie.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments