full screen background image

Prima misiune pentru țară: Ziua Națională a României

Sublocotenentul Bogdan Dănilă din Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, absolvent al Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” București – promoția 2022, este la prima sa misiune de asigurare a ordinii și siguranței publice cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României.

O misiune inedită pentru el, în cadrul căreia va acționa, împreună cu colegii săi, pentru prevenirea unor posibile incidente și pentru desfășurarea în condiții de normalitate a manifestărilor comemorative organizate în Piața 1 Decembrie 1918 din municipiul Botoșani.

Având în vedere că urmează o minivacanță de cinci zile în care botoșănenii trebuie să se simtă în siguranţă, efectivele de jandarmerie au fost suplimentate și vor acorda atenția cuvenită tuturor aspectelor de interes operativ.

Manifestări în județ

În afara manifestărilor publice ocazionate de sărbătorirea Marii Uniri a tuturor românilor în mai multe zone ale județului, jandarmii vor fi alături de cetățeni și la celelalte manifestări care se vor desfășura în această perioadă în municipiul Botoșani, dar și în orașele Darabani, Bucecea sau comunele Vârful Câmpului și Dobârceni.

Vorbim despre hramurile de Sfântul Andrei, precum și la manifestările cultural-artistice sau meciurile de fotbal din Super Liga I și Liga a III – a, aflate în desfășurare.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenți în zonele aglomerate pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională.   Aceștia vor adopta măsurile legale atunci când situația o va impune, fără a tolera faptele de încălcare a legii.
“Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de organizatorii manifestărilor publice și indicațiile forțelor de ordine și să solicite sprijinul acestora în mod direct în cazul producerii unor situații conflictuale.” transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

Ziua României marcată la Botoșani în Piața 1 Decembrie

comments

comments