full screen background image

Festival de colinde la Dorohoi în memoria pr. prof. Constantin Muha

La împlinirea unui deceniu de la reînființare, Corul „George Enescu” din Dorohoi organizează un Festival de colinde, în memoria Părintelui Iconom Stavrofor Constantin Muha.

Evenimentul este realizat de Asociația „Ținutul de sus” în colaborare cu Primăria Municipiului Dorohoi și Centrul național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi, iar prima ediție a Festivalului de colinde „O, ce veste minunată” va avea loc miercuri, 30 noiembrie 2022,  începând cu ora 16:00, la Sala Teatrului din Dorohoi.

Festivalul este o bună ocazie pentru relansarea şi cunoaşterea muzicii corale, gen de muzică prea puțin cunoscut și un bun prilej pentru reflectarea identităţii naţionale prin promovarea colindelor ca și tradiție a românilor de pretutindeni. Prin acest gen de manifestări, iniţiatorii şi organizatorii îşi îndeplinesc şi o datorie de ordin moral sufletească faţă de moşii şi strămoşii noştri comuni.

La această manifestare cultural-educativă, organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă, vor participa: Corul „George Enescu” Dorohoi, Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi, Corul „Sfântul Leontie” Rădăuți, Corul „Nicolae Bogdan” Sighișoara și Ansamblul Coral „Cimpoieșul” Glodeni, Republica Moldova.

Părintele profesor Constantin Muha, fost director al Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” Dorohoi și fost inspector de religie ortodoxă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, s-a mutat la Domnul în luna octombrie 2020, în urma complicațiilor produse de infectarea cu virusul SARS-Cov-2.

 

 

Vă recomandăm să citiți și:

Burse mai multe și mai mari pentru elevii speciali și olimpici

comments

comments