full screen background image

Braconaj în apele barajului Rogojești

Mai multe setci monofilament în care era prins aproximativ 50 de kg de pește au fost scoase din apa Barajului Rogojești, în urma unei acțiuni executate de jandarmi pentru prevenirea braconajului în habitatele piscicole naturale ale județului.
Acțiunea s-a desfășurat duminică dimineață, în cooperare cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani și Asociația Club Sportiv Bucovina Fishing, care au pus la dispoziție bărcile necesare.
Persoane necunoscute au introdus în apa barajului trei setci monofilament interzise de Ordonanța de Urgență nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Conform prevederilor legale, pescuitul cu unelte de plasă de tip monofilament constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă, precum și cu interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei an, în cazul în care autorii sunt identificați.
Întreaga cantitate de pește a fost redată mediului natural, iar plasele monofilament, care constituie un pericol ridicat pentru viețuitoarele acvatice, au fost distruse.

Vă recomandăm să citiți și:

ISU Botoșani: „De Ziua Națională, salvatorii dau viață României”

comments

comments