full screen background image

PRI: John F. Kennedy este asasinat (1963)

Pe repede înapoi (PRI) – Multe dintre incidentele majore ale istoriei continuă să nu fie clarificate pe deplin și astăzi vă oferim un exemplu.

Pentru aceasta ne mutăm în Statele Unite, mai exact în Dallas, pe data de 22 noiembrie 1963.

În timp ce efectua un tur al orașului într-o mașină decapotabilă, președintele american JOHN F. KENNEDY era ucis cu 2 gloanțe trase de la distanță.

În vârstă de 46 de ani, el avea să se stingă din viață o oră mai târziu, la spitalul din oraș.

Forțele de ordine au reținut un suspect, LEE HARVEY OSWALD, care a fost declarat rapid autor al crimei.

Totuși, acesta nu a mai apucat să apară în vreun proces, deoarece după 2 zile a fost asasinat de JACK RUBY, patronul unui club de noapte din Dallas.

Toată această înlănțuire aproape neverosimilă de fapte a stârnit, așa cum era de așteptat, multiple teorii ale conspirației, care s-au amplificat o dată cu trecerea timpului.

Cele câteva comisii comisii senatoriale care au cercetat împrejurările asasinatului nu au reușit să facă lumină, ba din contra, au sporit și mai mult semnele de întrebare.

KENNEDY a fost președinte într-o perioadă agitată pe plan intern și extern, astfel încât asasinarea lui a fost asociată, pe rând, cu criza rachetelor din Cuba, cu războiul din Vietnam, cu problema rasială din Statele Unite și chiar cu lupta împotriva Mafiei.

Alți specialiști care au cercetat cazul vorbesc despre existența unui al doilea trăgător, care i-ar fi aplicat lovitura mortală, OSWALD având doar rolul de țap ispășitor.

În lipsa publicării documentelor oficiale și a coroborării informațiilor, moartea violentă a președintelui JOHN F. KENNEDY, petrecută pe 22 noiembrie 1963, continuă să rămână una dintre enigmele secolului trecut.

Bogdan Diaconiţa

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/11/21/pri-romania-invitata-sa-intre-in-nato-2002/

comments

comments