full screen background image

Iaşiul – centru regional de excelenţă sportivă

Ministrul Sportului, EDUARD NOWAK, a prezentat, la Iași, Strategia naţională pentru sport, ocazie cu care a dat asigurări autorităţilor locale că municipiul Iaşi va fi un centru regional de excelenţă sportivă.

El a declarat că – pentru a face sport – nu ajunge doar să fii cel mai bun la antrenamente, trebuie să fii educat și civilizat.

Referindu-se la strategie, NOWAK a spus că, în ultimii 23 ani, sportul românesc a involuat atât din cauza lipsei de finanțare, cât și a dezinteresului autorităților.

“Trebuie să găsim soluţia şi să aranjăm sistemul astfel încât toate lucrurile să funcţioneze cât mai bine, vreau să creăm un sistem în care bugetul investit de stat în sport să aibă beneficii” a declarat ministrul Sportului.

La rândul său, primarul MIHAI CHIRICA a declarat că “era timpul pentru o abordare strategică în România în ceea ce priveşte dezvoltarea sportului”, adăugând că naţiunea română poate genera rezultate excelente.

Prezentă la eveniment, fosta gimnastă SILVIA STROESCU, campioană olimpică, a declarat că în calitate de fost sportiv de performanţă consideră că este imperios necesară înființarea mai multor centre de pregătire.

comments

comments