full screen background image

Probleme în trafic cauzate de mașini neechipate pentru iarnă

În județul Botoșani, în acest moment nu sunt drumuri blocate din cauza zăpezii, circulația desfășurându-se în condiții de iarnă.

În urmă cu puțin timp, pe Drumul European 58, la intrarea în localitatea Zăicești,  conducătorul unui TIR a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.900 de lei, pentru faptul că nu avea anvelope de iarnă și i s-a eliberat dovadă fără drept de circulație.

Un blocaj rutier temporar a fost înregistrat în această după-amiază pe DN 28B, Buda, din cauza unui tir fără anvelope de iarnă care a derapat pe carosabilul acoperit de polei și zăpadă. Pe DN29, Săveni – M. Viteazu, două maşini neechipate corespunzător au patinat, din același motiv

Situația a fost remediată în scurt timp, în urma intervențiilor echipelor DRDP Iași, astfel încât pe cele două drumuri naționale traficul a fost reluat. Se circulă în condiții e iarnă, stratul de zăpada în zona acostamentului depășește 2 cm.

Secția Drumuri Naționale Botoșani patrulează continuu de două zile, de când a început să ningă, cu 25 de utilaje închiriate și 7 proprii.

Unitatea are în stoc aproape 2000 de tone de sare și 18 tone de clorură de sodiu.

Vă reamintim că județul Botoșani este sub incidența unui cod galben de ninsori până  la ora 18.00.

Polițiștii recomandă  conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan și  reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite de zăpadă.

Vă recomandăm să citiți și:

Sute de botoșăneni au primit pachetele cu ajutoare alimentare de la UE

comments

comments