full screen background image

Ministrul Muncii și mediul de afaceri din Botoșani, la masa rotundă

La solicitarea mediului de afaceri, Camera de Comerţ și Industrie Botoşani a organizat, vineri, o întâlnire cu Marius Budăi – Ministrul Muncii și Justiției Sociale. Au fost puse în dezbatere teme legate de salarizare, în principal.

În legătură cu aplicarea creşterii voluntare a salariului minim cu 200 de lei neimpozabili și impactul creșterii salariului minim la 3.000 lei, din 1 ianuarie 2023, firmele au solicitat revenirea asupra normelor de aplicare, astfel încât să nu se creeze disfuncționalități în grilele de salarizare stabilite prin politici și regulamente interne; s-a solicitat de asemenea o analiză privind defiscalizarea veniturilor din industria confecțiilor, care riscă să se desființeze în lipsa unor măsuri de susținere din partea statului

Deasemeni, oamenii de afaceri au propus compensarea cu sume datorate de firme către stat în cazul întârzierilor la rambursarea de către stat a sumelor din concediile medicale plătite angajaţilor.

În plus, au propus renunţarea la impozitarea tichetelor de masă oferite angajaţilor şi transpunerea impozitului în majorare salarială.

Ministrul Marius Budăi a asigurat firmele prezente că aceste probleme vor fi înaintate factorilor decizionali pentru a se identifica modalități de soluționare.

Vă recomandăm să citiți și:

Trecători surprinși cu mere filosofice

comments

comments