full screen background image

„Angajare de Clown” la Festivalul din VERSUS 

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani va participa  la a treia ediție a Festivalului VERSUS, care se va desfăşura în Râmnicu Vâlcea, în perioada 21-27 noiembrie 2022.

Teatrul Anton Pann, împreună cu Consiliul Județean Vâlcea, își propun să aducă în prim plan unele dintre cele mai bune producții de teatru autohtone independente și de stat, pentru a celebra cultura și în principal pentru a promova cea mai importantă ramură culturală – teatrul.

Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani va prezenta marți, 22 noiembrie 2022 de la ora 18.00,  spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, în regia Ion Sapdaru, care semnează și decorurile și coloana sonoră.  Coregrafia aparține Victoriei Bucun, iar costumele sunt create de Alina Dincă.

Din distribuție fac parte:

Bogdan Muncaciu, Dragoş Radu, Răzvan Amitroaei, Volin Costin, Cezar Amitroaei.

E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului.” declară Ion Sapdaru.

„Angajare de clovn” este ultima piesã scrisã în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bunã piesã româneascã în 1991.

Vă recomandăm să citiți și:

„Pactul pentru Tineri” – soluții pentru prevenirea abandonului școlar

comments

comments