full screen background image

Ministrul Culturii sprijină reabilitarea Muzeului din Dorohoi

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a fost,prezent, vineri, în județul Botoșani. Vizita oficialului a început în municipiul Dorohoi, unde a fost așteptat de ministrul Muncii, Marius Budăi, de parlamentarii social-democrați Alexandra Huțu, Dan Șlincu și Lucian Trufin, de subprefectul Tiberiu Manolache, președintele Consiliului Județean Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta, primarul Dorin Alexandrescu și viceprimarul Cristian Dogaru.

După ce a luat la cunoștință despre proiectele de investiții în infrastructura care deservește domeniul cultural din Dorohoi, ministrul a vizitat Muzeul de Științe ale Naturii din municipiul Dorohoi. Clădirea a fost construită în stil baroc, în anul 1887, de către arhitecți italieni, după un proiect francez, cu destinația de reședință a prefecturii fostului județ Dorohoi. Monumentul istoric găzduiește colecții unice care sunt în pericol, pentru că imobilul se degradează și are nevoie de intervenție rapidă.

Aurel Melniciuc, managerul Muzeului Județean Botoșani:

În cadrul unei întâlniri cu directorii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a promis că va căuta soluții pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a Muzeului pentru care Ministerul a alocat bani în vederea elaborării expertizei tehnice, a documentației și proiectului.
Pentru reabilitarea clădirii este nevoie de aproximativ 11 milioane de euro.

Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii:

Tot astăzi, Lucian Romaşcanu, a declarat că va solicita autorităţilor din Paris, prin intermediul Ambasadei României în Franţa, semnalizarea corespunzătoare pe panourile de acces la mormântul lui George Enescu de la Paris. Lipsa

Deasemeni, ministrul Culturii a spus că va solicita primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, refacerea mormintelor poetului Mihai Eminescu şi a istoricului Nicolae Iorga aflate în Cimitirul Belu.
Lucian Romașcanu a participat, vineri, la Adunarea Generală a organizației PSD Săveni, iar seara, a fost prezent a Concertul aniversar „Gheorghe Zamfir și prietenii”, ocazionat de împlinirea a 70 de ani de activitate a Filarmonicii Botoșani .

Vă recomandăm să citiți și:

SOS patrimoniu: un tânăr a demarat “restaurarea grafică” a clădirilor istorice

comments

comments