full screen background image

Pregătiri finalizate pentru deszăpezirea drumurilor județene

​Autoritățile au finalizat procedurile pentru ca operațiunile de deszăpezire a tuturor drumurilor pe care le administrează prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri să se desfășoare, și în această iarnă, în cele mai bune condiții.

Ca în fiecare an, începem organizarea pentru deszăpezirea drumurilor județene din timp, astfel încât să fim pregătiți încă de la apariția primelor fenomene meteo specifice iernii!” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta.
Conform prevederilor Acordului cadru încheiat pentru perioada 2021 – 2024 privind prestarea serviciilor de deszăpezire, în cele 4 baze din Botoșani, Dorohoi, Săveni și Trușești va opera aceeași asociere de firme ARDELEAN COMPANY NORD VEST SRL – 07 CCC SRL.

Contractele consecvente au fost semnate iar în perioada imediat următoare se va proceda la emiterea ordinului de începere în vederea completării stocurilor cu material antiderapant pentru fiecare bază în parte. La această dată, există un stoc de aproximativ 900 de tone de material antiderapant rămas neutilizat din sezonul precedent.

De asemenea, în funcție de evoluția condițiilor meteo se va decide și emiterea ordinului de începere pentru mobilizarea utilajelor în baze.

 “Deși vremea este prietenoasă deocamdată, noi ne dorim ca toate cele patru baze să fie dotate cu tot ce este necesar pentru a putea interveni rapid și eficient în orice moment.” a adăugat Dorin Birta.
 Înainte de a porni într-o deplasare pe drumurile județene, puteți afla starea acestora apelând Dispeceratul Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani la telefon 0231/510.792.

Vă recomandăm să citiți și:

Drumuri naționale protejate de viscol. Se montează parazăpezi

comments

comments