full screen background image

Prevenţia bolilor animalelor. Campanie la USV Iași

Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţele Vieţii ‘Ion Ionescu de la Brad’ din Iaşi (USV) anunţă că va derula, pentru al doilea an consecutiv, o campanie gratuită dedicată prevenţiei bolilor la animalele de companie.

Pe parcursul celor două săptămâni de campanie, vor putea beneficia de servicii gratuite aproximativ 300 de animale de companie.

Coordonatorul Compartimentului de Urgenţe din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară, Mihai Musteaţă, a declarat că la campania denumită sugestiv „USV CU Tine” participă personal al compartimentului – cadre didactice cât şi doctoranzi – medici veterinari, cât şi de la Clinicile Facultăţii de Medicină Veterinară a USV Iaşi.

„Clinica de Boli Infecţioase va oferi imunizare prin vaccinarea câinilor şi pisicilor, Clinica de Boli Parazitare va efectua un screening pentru paraziţi intestinali, Clinica de Medicală împreună cu Serviciul de Cardiologie şi Serviciul de Neurologie vor efectua un screening pentru depistarea insuficienţei renale, a sindromului de disfuncţie cognitivă, a hipertensiunii arteriale la animalele geriatrice. În plus se va desfăşura şi o evaluare a pacienţilor diagnosticaţi cu epilepsie idiopatică, a pacienţilor cu probleme dermatologice şi a celor cu patologii oftalmice”, a declarat conf univ dr Mihai Musteaţă.

Vor fi realizate consultaţii de specialitate, analize de laborator şi teste de specialitate pentru cazuri de cardiologie, oftalmologie, neurologie, uro-nefrologie şi dermatologie. Toate aceste consultaţii, teste de specialitate, analize de laborator, deparazitări şi vaccinări vor fi efectuate sub titlu gratuit – costurile fiind suportate de partenerii economici ai campaniei.

Vă recomandăm să citiți și:

Clădirile importante din Iaşi nu vor mai fi iluminate după miezul nopţii

Primii pași pentru Centura Podu Iloaiei, Iași

comments

comments