full screen background image

Centru de cazare a populaţiei afectată de dezastre naturale

Comuna Cândești din judeţul Botoşani, aflată la granița României cu Ucraina, deține un centru de cazare a populaţiei afectată de dezastre naturale.

Acesta a fost construit în baza unei finanţări asigurate printr-un proiect transfrontalier în valoare de peste trei milioane de lei și are o capacitate de cazare a 150 de persoane, care poate fi extinsă până la 300 de persoane.

Imobilul are o suprafaţă construită de 547,5 metri pătraţi şi o suprafaţă utilă de 1.095 metri pătraţi și dispune de sală de primire, cabinet medical, bucătărie, sală de mese, băi şi dormitoare comune.

Clădire nouă, nefuncțională

Clădirea, recent finalizată, a fost inaugurată vineri, însă nu poate fi funcţională, pentru că nu este dotată. Pentru a asigura mobilierul și alte obiecte necesare, primăria va accesa alt proiecte prin care speră să obțină finanțare, susține primarul Ștefan Coțofrec.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Consiliul Local Stercea, Consiliul Satului Staryi Vovchynets şi Consiliul Local Cupca din Ucraina, în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 .

Vă recomandăm să citiți și:

Baraje și iazuri fără reglementări privind siguranța

comments

comments