full screen background image

PRI: Magic Johnson, infectat cu virusul HIV (1991)

Pe repede înapoi (PRI) – Lupta cu una dintre cele mai grave maladii a consemnat un moment puternic mediatizat într-o zi de 7 noiembrie.

Se întâmpla în anul 1991, atunci când baschetbalistul american MAGIC JOHNSON anunța că este infectat cu virusul HIV SIDA și că se retrage din campionatul profesionist nord-american NBA.

Întreaga lume sportivă a avut un șoc la aflarea veștii, dar a apreciat sinceritatea sportivului atunci în vârstă de 32 de ani.

Să nu uităm că, la vremea respectivă, era adânc înrădăcinată ideea că “SIDA este o boală a homosexualilor”, lucru contrazis de JOHNSON, care a declarat că a contactat virusul după relații sexuale neprotejate cu mai multe femei.

Ca un element inedit, faptul că a făcut publică afecțiunea sa i-a conferit o publicitate chiar mai mare decât cea pe care o avusese ca sportiv.

El a început un tratament avansat și și-a făcut publice rezultatele analizelor medicale.

Având în vedere că starea sănătății i se îmbunătățise, avea să revină, peste 5 ani, la echipa sa – Los Angeles Lakers ca jucător, în 32 de meciuri oficiale.

SACRAMENTO, CA – 1987: Magic Johnson #32 of the Los Angeles Lakers dribbles during a game played circa 1987 at Arco Arena in Sacramento, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 1987 NBAE (Photo by Rocky Widner/NBAE via Getty Images)

Până la urmă s-a retras definitiv nu numai din cauza vârstei, ci a protestelor unor baschetbaliști, care își considerau sănătatea pusă în pericol.

După retragere, MAGIC JOHNSON și-a continuat tratamentul cu succes, având în vedere că a ajuns astăzi la vârsta de 63 de ani.

El a devenit un prosper om de afaceri, dar și un militant pentru cauza bolnavilor de HIV SIDA, pentru care are oricând nu numai o vorbă bună, ci și sprijin material.

Bogdan Diaconiţa

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/11/04/pri-premierul-ithak-rabin-este-asasinat-1995/

 

comments

comments