full screen background image

CNAIR va construi un nou pod peste Siret, pe DN29A

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a cuprins în Planul Investițional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport mai multe investiții pentru refacerea și modernizarea drumurilor din Botoșani.

O altă investiție prinsă în planul CNAIR este construirea unui nou pod peste Siret de pe DN29A Dorohoi-Suceava care leagă comunele Vârfu Câmpului și Zvoriștea.

Parlamentarii social-democrați au avut o întâlnire cu Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, cu care au discutat despre necesitatea urgentării investiției gestionată de CNAIR și care va fi finanțată prin Programul Operațional de Transport.

Problema a fost adusă și la cunoștința ministrului transporturilor Sorin Grindeanu.

Primele etape au fost parcurse

Datorită implicării și a președintelui Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, o parte dintre etapele din procedura necesară acestei investiții au fost realizate.

În acest moment studiul de fezabilitate este la CNAIR; a fost transmis certificatul de urbanism de către CJ Botoșani și se așteaptă avizul de mediu care trebuie emis de către Agenția pentru Protecția Mediului Suceava.

Urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către organismele de specialitate și emiterea hotărârii de guvern de aprobare a investiției, apoi scoaterea la licitație a proiectării și execuției.

Problema trebuie rezolvată în cel mai scurt timp

Factorii decizionali din Ministerul Transporturilor și  CNAIR cred că ne-au înțeles și sunt de acord că realizarea acestui nou pod este o problemă care trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, având în vedere vechimea și degradarea podului existent.

Siguranța botoșănenilor și a traficului pe drumurile din interiorul județului nostru, precum și cele care fac legătura cu principalele drumuri naționale sunt o prioritate pentru conducerea Consiliului Județean și pentru noi, parlamentarii social-democrați botoșăneni.”, susține parlamentarul PSD Botoșani, Dan Șlincu.

În această perioadă pe DN 29A, pe tronsonul dintre Dorohoi și Suceava au loc lucrări de reabilitare a drumului prin turnarea unui covor asfaltic.

Vă recomandăm să citiți și:

Centre Comunitare integrate în șapte comune din județul Botoșani

comments

comments