full screen background image

VIDEO | Ștefan Rusu – Arhitectura modernistă în tranziție sau imaginea uzurii și precarității

Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, orele 18 la GreenHouse / Str. Sf. Atanasie, nr. 25, Iași, va avea loc prezentarea publică ARHITECTURA MODERNISTĂ ÎN TRANZIȚIE SAU IMAGINEA UZURII ȘI PRECARITĂȚII, prezentare realizată de artistul Ștefan Rusu în cadrul proiectului The Weakest Link.*
Ștefan Rusu (născut în 1964, Câietu, Moldova), trăiește în prezent în Islamabad, Pakistan. Practica sa artistică / curatorială este orientată spre schimbările sociale și politice din societățile din Europe de Est după căderea zidului de la Berlin si dezmembrarea URSS-ului.”Un aspect care mă preocupă în Iași este trecerea de la „modernismul romantic” în contextul regional la un postmodernism puternic alterat de arhitectura vernaculară autohtonă. Specificul arhitecturii postmoderniste este marcat de reinterpretarea motivelor tradiționale românești prin transpunerea lor la scară monumentală și inserate cu citate din opera lui C. Brâncuși, aceste tendințe fiind introduse în practică de arhitectul N. Porumbescu și ”școala locală de la Iași”. (Ștefan Rusu, 2022)

Vă invităm să urmăriți întreaga discuție:

*The Weakest Link are în vedere integrarea discursul artistic și teoretic contemporan global în scena locală, făcând apel la dinamica pe care aceasta o poate imprima diverselor temele de cercetare și producție propuse individual.
Parteneri proiect: Asociația Colectiv A, Cluj, Asociația satelit, Iași, Asociația Tinerilor Artiști „Oberliht”, Chișinău, (RM)
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

comments

comments