full screen background image

Un nou sport pe gheață la Cornișa: Curling

Premiera acestui sezon pentru patinoarul din Botoșani este Curlingul, un sport de origine scoțiană, inventat în urmă cu aproape 400 de ani. Dar care a captivat atenția autorităților din Botoșani, atunci când au realizat proiectul celui mai mare Parc Regional de Agrement turistic și Sportiv de la Cornișa.

Pe lângă bazine de înot, terenuri de sport, amfiteatru, aqua park şi patinoar din bani europeni, proiectul prevedea și amenajarea clor 3 piste de curling pe patinoar. Atunci s-au cumpărat doar mașinile pentru pregătirea gheții, nu și echipamentul.

Investiţia de 18 milioane de euro este condiţionată de funcţionarea unui astfel de spaţiu, în caz contrar, România riscă sancţiuni financiare din partea Comisiei Europene.
După 8 ani, Consiliul Local a investit 15.000 de euro pentru achiziționarea echipamentului- pantofi, costume, încălțăminte și perii, și a setului de pietre pentru joc.

Eugen Țurcanu, directorul Parcului de Agrement:

Acum, botoşănenii trebuie să învețe să practice un sport pe care l-au văzut doar la televizor.

Federația Română de Curling a fost înființată în 2010 și a organizat, la Brașov, mai multe campionate naționale și unul European.

Vă recomandăm să citiți și:

Bani de liceu – sprijin pentru elevii defavorizați

comments

comments