full screen background image

Prefectul a vizitat Liceul Tehnologic din Șendriceni

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a efectuat astăzi o vizită la Liceul Tehnologic “Alexandru Vlahuță” Șendriceni.
Unitatea școlară este una dintre cel trei din județul Botoșani, respectiv din cele 57 unități la nivel național, finanțate cu fonduri de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Aceasta pregătește aproximativ 700 de elevi în 28 de clase (12 clase de liceu și 16 clase de învățământ profesional). Aproximativ 600 dintre aceștia sunt în clase cu profil agricol (mecanic auto, mecanic agricol, zootehnist, brutar, ospătar, respectiv tehnician veterinar, tehnician ecolog, tehnician în industria alimentară, sau tehnician în gastronomie).
MADR a alocat în acest an școlar 134.000 lei, la care s-au adăugat alți 110.000 lei fonduri proprii și de la bugetul local, bani caree au fost utilizați pentru achiziționarea unui tractor TAGRO 102.
Acest utilaj vine în completarea celor achiziționate în anul precedent și asigură dezvoltarea bazei materiale a unității, permițând elevilor de la clasele de profil formarea conform standardelor profesionale în vigoare.
Prefectul apreciază că la nivelul comunității există preocupare pentru dezvoltarea bazei materiale a claselor de profil. Consiliul local a asigurat o cofinanțarea de 110.000 lei pentru tractor și 70.000 lei pentru achiziționarea unui automobil destinat școlii de șoferi.

Vă recomandăm să citiți și:

Simularea unui dezastru: inundații la Dorohoi

 

comments

comments