full screen background image

PRI: Maica Tereza este beatificată (2003)

Pe repede înapoi (PRI) – Lumea religioasă marca un eveniment important într-o zi de 19 octombrie, la începutul acestui secol.

În anul 2003, MAICA TEREZA era beatificată de către PAPA IOAN PAUL AL II–LEA, în cadrul unei slujbe ce avea loc la Vatican.

Beatificarea era, de fapt, un pas necesar pentru canonizarea şi accederea ei în rândul sfinţilor Bisericii Romano-Catolice.

La 6 ani de la trecerea în neființă, MAICA TEREZA primea dreptul de a fi numită, în mod oficial, Binecuvântată, şi de atunci este sărbătorită de catolici, anual, pe data de 5 septembrie.

În discursul pe care-l rostea cu lacrimi în ochi, PAPA IOAN PAUL AL 2-LEA scotea în evidență că “prin ea, resimţim cu toţii necesitatea de a veni în ajutor, în special în ajutorul celor mai săraci şi al celor mai uitaţi“.

Printre cei aproximativ 300.000 de credincioşi care au asistat la misa din Piaţa Sfântul Petru s-au aflat pelerini veniţi din întreaga lume, precum şi sute de călugăriţe aparţinând Ordinului Misionarele Carităţii, fondat de MAICA TEREZA.

Albaneză de origine, dar trăindu-și cea mai mare parte a vieții în India, ea a rămas simbolul ajutorării și al dragostei pentru semeni, calități care i-au fost lăudate mai degrabă de către cei care au cunoscut-o, deoarece ea a fost mai mereu critică cu sine însăși.

Timp de peste 45 de ani a îngrijit săraci, bolnavi, orfani și muribunzi, conducând și extinderea Ordinului Misionarelor Carității, mai întâi în India, apoi și în alte țări, printre care și România.

Bogdan Diaconiţa

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/10/18/pri-filmul-de-desene-animate-cartea-junglei-1967/

comments

comments