full screen background image

DDE: Purtător de cuvânt inspirat

Doza de educaţie (DDE) – A trecut o săptămână și un pic de când s-a schimbat capul Ministerului Educației, trecându-se de la masculin la feminin. Dincolo de dorința declarată de a se continua drumul cu schimbările aduse Legii Educației, încă nu am auzit prea multă vorbă dinspre minister.

E drept că timpul a fost scurt. Sau poate nu timpul scurt e motivul, ci faptul că s-a schimbat nițel strategia. Noul ministru pare că a ales să stea mai puțin prin studiouri Tv și să apară mai puțin în conferințe de presă, lăsând noul purtător de cuvânt să-și facă treaba.

Așa cum cred de altfel că ar trebui să se întâmple peste tot: cine se pricepe la cifre să fie contabil, cine are stofă de leader să managerieze, cine e priceput la comunicare, să fie purtător de cuvânt.
Pornind de la schimbarea de macaz în privința comunicării noului ministru cu presa, am dat de ceva informații interesante legate de actualul purtător de cuvânt.

Am constatat că doamna Corina Popa nu doar că este o apariție foarte plăcută ochiului și urechii, ci are multe altele de spus în domeniul educației. E expert în etică universitară, fondatoare a unui proiect numit „Școala de gramatică”, realizatoare a emisiunii „Next: educația viitorului” și consilier pe probleme de educație la Parlamentul României.

Am mers dincolo de titlurile dumneaei și am dat de un interviu din urmă cu vreo trei ani, în care declarațiile m-au uns pe suflet. Pentru că vorbește despre faptul că să fii profesor bun e o chestiune de vocație și nu doar un job de la care îți ridici salariu, despre cât de superficial și cât de puțin construiesc profesorul modulele psihopedagogice de la programele de licență cu două-patru ore pe săptămână și practică doar pe hârtie, despre cât de important e ca profesor să ai cunoștință nu doar despre materia pe care o predai, ci și despre felul cum funcționează creierul unui copil.

Sună bine, nu-i așa? Și parcă îți vine puțin inima la loc gândind că dacă în echipa de la Ministerul Educației a fost adus un om care gândește atât de ancorat în realitate înseamnă că și capul Ministerului se găsește tot în zona asta.

Să fiu sinceră m-am cam săturat să tot am motive de critică la adresa Ministerului și chiar da, mă bucur azi să vorbesc și despre astfel de lucruri. E drept că ele sunt luate din trecut și în doi-trei ani viziunile se schimbă, oamenii se schimbă, lumea se schimbă… Însă măcar pentru puțin timp am nevoie să mai schimb discursul.

Nu de alta, dar mi-e teamă să nu mă plictisesc vorbind doar la negativ și-n cele din urmă să tac, ceea ce nu-i doresc nici măcar noului purtător de cuvânt al Ministerului Educației… să se plictisească de ideile din urmă cu vreo trei ani și să devină doar o porta-voce a prezentului.

prof. Maria Adriana Nichitean

 

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/10/10/dde-fara-mirare-nici-schimbare-nu-este/

comments

comments