full screen background image
Alin

Alin Alexuc Ciurariu este cetățean de onoare al municipiului Botoșani

Alin Alexuc Ciurariu, cel mai titrat ​luptător de greco-romane, a primit, miercuri, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani.
Proiectul de hotărâre de Consiliu Local a fost iniţiat în anul 2020 de consilierul liberal Andrei Amos, directorul adjunct al Clubului Sportiv Botoșani.
Pe lângă distincțiile oferite de Primărie și Consiliul Local, sportivul a primit plachetă și diplomă și din partea Consiliului Județean Botoșani.

Cel mai bun lup​tăto​r român

Descoperit de Ion Asaftei, Alin Alexuc Ciurariu  s-a inițiat în acest sport la CS Botoșani. De aici s-a transferat la Dinamo București, club la care este legitimat și în prezent.

Alin Alexuc este campion european, în urma titlului cucerit în 2020 și medaliat cu bronz la edițiile din 2018 și 2019 la Europene.
Recent, botoșăneanul a cucerit medalia de bronz la categoria 130 kg la Campionatul Mondial de lupte greco-romane – seniori – desfășurat în Serbia.
El a intrat în istorie ca fiind primul luptător de greco-romane participant la trei ediții ale Jocurilor Olimpice (2012, 2016 și 2020).

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments