full screen background image

Produs Românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare

Direcția Județeană pentru Agricultură Botoșani marchează și în acest an Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești.
Ediția 2022 se va desfășura sub egida “Produs Românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare” și face parte din campania lansată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru promovarea produselor agroalimentare românești și creșterea accesului românilor la alimentele de calitate obținute pe plan local.
Tradiționalul târg agro-alimentar va fi organizat în parcarea supraterană din vecinătatea Pieței Centrale (Parcarea BIG), sâmbătă și duminică, 8 și 9 octombrie 2022.
Evenimentul crează o legătură directă între producătorii și consumatorii din județul Botoșani și încurajează consumul de produse agroalimentare locale.
Botoșănenii vor avea astfel din nou posibilitatea să achiziționeze legume și fructe proaspete de sezon, dar și produse tradiționale atestate din Botoșani, direct de la producătorii locali: preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin, miere, dulcețuri, expuse de producători, fermieri sau operatori economici.

10 octombrie- Ziua națională a produselor agroalimentare românești

Ziua de 10 octombrie a fost instituită ca Ziua națională a produselor agroalimentare românești, prin Legea nr. 168 / 2017.
Manifestarea este organizată de Direcția pentru Agricultură Județeană BOTOȘANI în parteneriat cu Instituția Prefectului BOTOȘANI, Consiliul Județean BOTOȘANI și Primăria Municipiului BOTOȘANI.
Deschiderea oficială  are loc în 09 octombrie 2022, ora 11.00.
La nivelul întregii țări, în perioada 8 – 10 octombrie 2022, sunt organizate 100 de târguri și evenimente.

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments