full screen background image
Licitația

Licitația pentru continuarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu a fost finalizată

Licitația pentru finalizarea lucrărilor la Teatrul Mihai Eminescu a fost finalizată.

Comisia a analizat ofertele a 35 de firme grupate în cinci asocieri și a fost declarată câștigătoare oferta cea mai mică. Valoarea inițială a investiției a fost de peste 47 de milioane de lei, însă în urma licitației contractul a fost atribuit cu 42,9 milioane lei fără TVA.

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani:

„După ce precedenta licitație a fost anulată, a fost un efort considerabil al colegilor noștri și țin să le mulțumesc pe această cale atât celor care au fost în comisia care a analizat cele 35 de firme, grupate în cinci asocieri, cât și celorlalți care au asigurat suportul pentru această licitație.

Astăzi am încheiat ultimul document și avem firma câștigătoare pentru lucrările de reabilitare, după ce anterior am făcut consolidarea. Valoarea licitației a fost diminuată în urma competiției dintre cele cinci asocieri.

Dacă inițial am avut o valoare estimată de 47.541.000 de lei, atribuim astăzi contractul cu o valoare de 42.987.799 de lei asocierii D&D Construct SRL, cu Aedificium Projektentwicklung SRL din Cluj Napoca și cu subcontractanții pe care îi au în această asociere”, a declarat Cosmin Andrei.

Lucrări finalizate cu bani împrumutați

Municipalitatea va trebui să împrumute circa 5,4 milioane de euro pentru acoperirea tuturor cheltuielilor legate de reabilitare. În cazul în care nu vor fi depuse contestații, constructorul poate deschide șantierul în aproximativ 15 zile. Termenul de finalizare este decembrie 2023.

„Nu va excede termenul de decembrie 2023. Avem contract de finanțare din fonduri europene din care au fost cheltuiți bani pentru lucrări care au însumat un procent de 18%, lucrări făcute ulterior consolidării.

Am făcut consolidarea de 3 milioane de lei și acum executăm aceste lucrări cu fonduri europene în cuantum de 16 milioane de lei, iar diferența va trebui asigurată din bugetul local, prin contractarea unui credit”, a precizat Cosmin Andrei.

Declarația integrală a primarului Cosmin Andrei:

În proiect nu a fost inclusă și reabilitarea Grădinii de vară și nici dotările necesare instituției, pentru care vor fi organizate alte licitații.

Vă recomandăm să citiți și:

Amendă usturătoare aplicată operatorului de apă

comments

comments