full screen background image

1 milion de lei pentru „Sărbătorile Iașului”

Municipalitatea ieşeană va cheltui peste 1 milion de lei pentru a organiza cea de-a XXXI-a ediţie a manifestărilor reunite sub genericul „Sărbătorile Iaşului”. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus aprobării în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local de miercuri.

Ca în fiecare an, celebrarea religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva de pe 14 octombrie va fi completată de o serie de manifestări cu caracter laic (conferinţe, evenimente sportive, târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice etc.) care dau o notă de sărbătoare întregului oraş. În acest sens, Primăria Municipiului Iaşi va asigura transmiterea televizată a evenimentului religios şi va organiza evenimentele caritabile devenite tradiţionale, precum Ceaiul Pelerinilor şi Masa Pelerinilor. Municipalitatea va organiza o serie de manifestări comerciale, cum ar fi Târgul de Toamnă, Sărbătoarea Vinului şi Parcul de Distracţii, în urma cărora sunt estimate a fi realizate venituri de circa 1,5 milioane de lei”, menţionează reprezentanții Primăriei Iaşi.

În data de 15 octombrie, în Piaţa Palatului Culturii, va fi organizat un concert de muzică populară românească intitulat „Iaşul în sărbătoare’, urmat de spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100”.

De asemenea, în cursul serii de 15 octombrie va fi organizat şi tradiţionalul concert, urmat de focuri de artificii.

Vă recomandăm să citiți și:

Clădirile importante din Iaşi nu vor mai fi iluminate după miezul nopţii

Primii pași pentru Centura Podu Iloaiei, Iași

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza