full screen background image

PRI: Apare prima versiune a Mozilla Firefox (2002)

Pe repede înapoi (PRI) – Astăzi vorbim despre o apariție care, la vremea respectivă, i-a interesat mai mult pe specialiști, dar care astăzi este folosită de fiecare dintre noi.

Pe 23 septembrie 2002 era oficializată prima versiune a browserului web Mozilla Firefox.

Denumită, firește, 0.1, versiunea își propunea să dezvolte un navigator deschis rapid, ușor de utilizat și foarte extensibil.

Prima versiune Firefox a fost rapid adoptată de clienți, având 100 de milioane de descărcări în primul an de la lansare.

În aceleași timp, Mozilla a pornit numeroase campanii agresive de popularizare a navigatorului prin diverse mijloace: afișe, imagini și chiar filme.
Dezvoltatorii programului au spus, fără prea multă modestie, că oferă cea mai bună experiență pe web posibilă, celui mai mare grup de oameni posibil.
Fără a intra prea mult în date tehnice, merită meționat că Mozilla a asigurat permanent un premiu pentru fiecare vulnerabilitate descoperită, tocmai pentru ca zona de securitate să fie cât mai impenetrabilă.

Privind retrospectiv, de la prima versiune Mozilla Firefox au urmat altele și altele, în concordanță cu dezvoltarea tehnologiilor și cu nevoile clienților.

Așa se face că astăzi a devenit una din cele mai populare aplicații, ultima versiune înregistrată fiind 104.0.2.

Dar asta doar deocamdată…

Bogdan Diaconiţa

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2022/09/22/pri-tren-de-mare-viteza-in-franta-1981/

comments

comments