full screen background image

VIVA FM împreuna cu Events by Ioana Gamen au o provocare simplă pentru tine! Pentru că suntem siguri că ai cel puțin o fotografie în telefon cu cea mai emblematică clădire din Iași- Palatul Culturii, te încurajăm să o publici într-un comentariu la postarea noastră de concurs de pe pagina de Facebook VIVA FM Iași.  Astfel, poți câștiga o invitație dublă la spectaculoasa expoziție a Imperiului Roman- Tehnologia Învingătorilor.
Așteptăm cu drag fotografiile voastre cu Palatul Culturii în comentariile postării. Pot fi selfie-uri în care sunteți și voi vizibili împreună cu Palatul, fotografii doar cu emblematica clădire, artistice sau cum vă îndrumă creativitatea, important este să nu lipsească îndrăgita locație care găzduiește expoziția Imperiului Roman.
Pentru că avem de oferit 10 invitații la expoziție, vom anunța zilnic, în perioada, 26-30 septembrie câștigători biletelor duble. Urmărește pagina de Facebook VIVA FM Iași pentru a afla dacă ai câștigat.
Până pe 10 noiembrie 2022 Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Palatului Culturii este gazda unei expoziții dedicate nu doar iubitorilor de istorie, ci și celor fascinați de o perioadă de referință din trecut. Vei descoperi misterele din spatele unui popor ce a dominat lumea antică.
Vino să afli mai multe despre invențiile Imperiului Roman. Sunt expuse mașinării inovatoare, armuri impresionante purtate de soldați și de celebrii gladiatori, dar și reproducerea fidelă a vestimentației femeilor romane. Toate acestea te vor ajuta să descoperi evenimente semnificative din Roma Antică, dar și lucruri mai puțin știute despre romani:
• Vei afla cum au fost construite: berbecul roman, turnul de asalt și cel de apărare, catapulta și cât de eficiente erau în luptă.
• Vei vedea conceptul arcului roman, al cărui tehnică a stat la baza construcțiilor care au adus progresul până în cele mai îndepărtate zone ale imperiului: apeducte, poduri, viaducte.
• Vei afla povestea capitulării lui Vercingétorix și de ce lenjeria subligaculum, tunica interioară şi tunica exterioară din mătase (stola) erau elemente de nelipsit din vestimentația femeii romane.
• Vei putea vedea reproduceri fidele ale unor exponate care te vor ajuta să înțelegi cum Imperiul Roman și-a păstrat influența timp de un mileniu. Toate acestea au însemnat garanția menținerii influenței Imperiului Roman timp de aproape două milenii și al unor invenții: odometru, groma și chorobates, exemple elocvente ale măreției progresului roman.
• De asemenea, expoziția aduce pentru prima dată în Iași machetele construirii unui drum roman și a construcțiilor civile.
Pătrunde în lumea antică, admiră mașinăriile Imperiului Roman și vino într-o călătorie fascinantă în Roma marilor Împărați!

 

Fotografiază Palatul, încarcă poza într-un comentariu la postarea noastră de concurs de pe pagina de Facebook VIVA FM Iași și poți câștiga zilnic, în perioada 26-30 septembrie, câte două bilete la Expoziția Imperiului Roman de la Paltul Culturii din Iași.

Biletele se vor ridica de către câștigători de la sediul VIVA FM din Iași (Strada Sf. Andrei Nr. 16 A).

 

comments

comments