full screen background image
Scanarea

Scanarea Centrului istoric, o premieră națională

Scanarea subteranului Centrului Istoric ​al municipiului Botoșani ​a​ ​​confirmat ​faptul că în zonă există o rețea de beciuri, poarta de intrare fiind Casa Ankele. ​

Aceasta ​fost ​realizată, timp de 8 luni, cu aparatură performantă în cadrul ​proiectul​ui​ „Back to Our Common Roots/ Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, la care Primăria​ ​Municipiului​ ​Botoșani este lider de proiect.​

Ciprian Săvescu, ​coordonatorul lucrărilor de scanare:

​​​

​Rezultatele au fost ​prezentat​e în cadrul Conferinței transfrontaliere din România privind conservarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural și istoric​.

Dănuâ Huțu, directorul Direcției pentru Cultură Botoșani:

​Descoperirea orașului pierdut – face parte din proiectul „Back to Our Common Roots/ Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, la care ​ Primăria​ ​Municipiului​ ​Botoșani este lider de proiect.

Obiectivele acestui proiect includ, printre altele, crearea și operaționalizarea a două noi produse turistice transfrontaliere sau promovarea moștenirii culturale.
La Botoșani se va crea și dezvolta Muzeul Multimedia al Diversității Culturale Botoșani, aflat în ultima etapă de licitație, în timp ce partenerii din Ucraina vor înființa un muzeu dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din orașul Ivano Frankivsk.

În cadrul conferinței a fost adus în atenția auditoriului și un tur virtual al Centrului Istoric, prezentat în premieră.

Raluca Bălășcău, manager de proiect:

Parteneri în cadrul proiectului mai sunt și Departamentul de Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Consiliului Municipal Ivano Frankivsk (Ucraina), respectiv Centrul de Dezvoltare Municipală și Regională Ivano Frankivsk- Centru de Resurse.

Valoarea acestui proiect este de 938.560 euro, din care 520.800 euro au fost alocați primăriei botoșănene.

Vă recomandăm să citiți și:

comments

comments