full screen background image
Militarii

Militarii botoșăneni participă la un exercițiu internațional

Militarii botoșăneni participă la acest exercițiu din anul 2015.

Un detașament de militari din cadrul Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani participă, în această săptămână, la un exercițiu multinațional intitulat „Scutul de Foc – 22.2”. Exercițiul se desfășoară în poligonul Bulboaca din Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

Este vorba despre un exercițiu internațional organizat începând cu 2015, care se desfăşoară anual și la care participă un detașament format din militari ai Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani, alături de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova şi Statelor Unite ale Americii.

Ceremonia de deschidere  a avut loc luni, 19 septembrie.

În cuvântul său, locţiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale a Republicii Moldova, colonelul Sergiu Cirimpei a evidențiat importanța exercițiului pentru asigurarea unei pregătiri eficiente a efectivelor participante, menționând totodată că, astfel de activități sunt un bun prilej pentru militari să se antreneze în comun și să-și perfecționeze capabilitățile operaționale.
„Scutul de Foc – 22.2” are ca scop realizarea interoperabilității și capacității de acțiune întrunită, îmbunătățirea procesului de coordonare a operațiilor militare în cadru multinațional și antrenarea în comun cu echipamentele de artilerie prin folosirea acelorași tehnici, tactici și proceduri.

Vă recomandăm să citiți și:

Elevii performanți așteptați la Centrul de Excelență

comments

comments