full screen background image

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est”

În perioada 22-24 septembrie 2022, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est și Centrul Regional de Studii Nord-Est, va organiza a VII-a ediție a Galei Turismului „Descoperă Nord-Est”, în județul Suceava.

 

Principalul partener este Consiliul Județean Suceava, alături de alți parteneri, precum: Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor (AETD), Asociația Ținutul Zimbrului, Asociația Valea Bistriței și Asociația Culturală Euro-Est Alternativ.

Evenimentul reprezintă un cadru de întâlnire și dezbatere între actorii regionali și centrali, implicați în activităti turistice și culturale, reprezentanți ai firmelor din industria HORECA, ai administrației publice locale, instituții de cultură, mediul academic, organizații și asociații care activează în domeniul turismului și patrimoniului cultural din întreaga regiune, precum și mass-media locală, regională și națională.

Ca noutate, anul acesta este inclus în program și un infotrip, adresat reprezentanților agențiilor de turism, asociațiilor de promovare a turismului din România și din Republica Moldova.

Programul va promova un circuit nou, cu o durată de 2 zile (23-24), care va cuprinde câteva locații inedite din două județe alăturate: Suceava și Neamț.
Organizatorii vor oferi publicului interesat o serie de evenimente, după cum urmează:

1. În data de 22.09.2022: Conferința „Descoperă Nord-Est”, care va fi deschisă cu un cuvânt de bun-venit de dl Vasile Asandei, Director General al
Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și de dl Gheorghe Flutur, Președinte al Consiliului Județean Suceava.

În cadrul conferinței, dl Constantin-Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, va prezenta informații de ultimă oră privind măsurile de relansare a turismului românesc. Totodată, se va prezenta și dezbate legislația privind înființarea și operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinației, iar dna Tudorița Lungu, Secretar de Stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, va răspunde întrebărilor legate de toate aspectele acestui cadru legislativ.

De asemenea, conferința va cuprinde alocuțiuni din partea d-nei Doina Iacoban, Subsecretar de Stat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, precum și a d-lui Andrei Chistol, Secretar de Stat în Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Conferința „No One Behind”, în care se vor prezenta proiecte privind dezvoltarea competențelor digitale ale adulților din zonele rurale, pentru dezvoltarea comunităților defavorizate, metode pentru promovarea unei afaceri în sectorul turistic, strategii online pentru promovarea unei destinații turistice, soluții digitale pentru dezvoltarea turismului în perioada post-pandemică.

Atelier de lucru „Smart Village”, care va cuprinde prezentarea unor materiale și metode de educație a adulților din mediul rural pentru antreprenoriat în turism, noi modele de business în turismul rural, gastronomic și ecoturism, exemple de succes în dezvoltarea și promovarea rutelor turistice rurale în România și Republica Moldova.

Atelierul de lucru va cuprinde și întâlniri de lucru B2B între agenții de turism, antreprenori zona rurală, bloggeri și asociații de promovare.

Târg de Turism „NEXT GENERATION TOURISM”, care va cuprinde: atelierul de lucru “De la fermă la consumator”, expoziția gastronomică tradițională și de fine dining, cu participarea asociațiilor de producători din Bucovina și Ținutul Neamțului și a Asociației A.C.E.E.A., standuri de informare, distribuire de materiale informative și promoționale ale agențiilor de turism, antreprenorilor din zona rurală, bloggerilor și asociațiilor de promovare.

GALA TURISMULUI DIN REGIUNEA NORD-EST, cate va include decernarea premiilor, cină festivă şi un spectacol de muzică tradiţională şi clasică.

2. În perioada 23-24.09.2022, se va organiza un infotrip în județele Suceava și Neamț, unde se vor prezenta o serie de studii de caz prin vizitarea unor proiecte de succes, publice și private, din cele două județe, care au valorizat în mod inovativ bogăția patrimoniului cultural material și imaterial, generând impact pozitiv și sustenabil asupra sectorului turistic. La acest infotrip, vor participa exclusiv reprezentanți ai agențiilor de turism, asociațiilor de promovare turistică și bloggeri invitaţi în prealabil de organizatori.

„Gala Turismului, ajunsă, iată, la cea de-a VII-a ediție, s-a bucurat, încă de la lansare, de sprijinul tuturor actorilor principali din acest sector. A devenit un eveniment emblematic și ne dorim ca, alături de toți partenerii implicați, să oferim ocazia recunoașterii eforturilor promovării turismului regional și să celebrăm valorile patrimoniului cultural într-o gală festivă. Turismul prezintă un potențial valoros de dezvoltare a economiilor locale, regionale și naționale, iar bogăția naturală și culturală a acestei regiuni merită promovate și concentrate într-o destinație turistică de marca, competitivă pe plan
european“, a declarat dl Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est, organizatorul Galei.

“Ținând cont de importanța strategică a județului Suceava în sectorul turismului precum și de prestigiul internațional al brandului Bucovina, Agenția pentru Dezvoltare Nord-Est a propus ca instituția Consiliului Județean Suceava să se alăture în organizarea acestui eveniment de mare anvergură, în calitate de partener prin oferirea unui sprijin financiar și organizatoric. Așadar, suntem încântați să găzduim ediția a VII-a a Galei Turismului Descoperă Nord Est la Suceava, în Bucovina, destinația turistică din România definită de unicitatea prin care se caracterizează. Evenimentul este o oportunitate atât pentru promovarea ofertei turistice a județului, fiind așteptaţi actori de la nivel central și regional implicați în domeniul turismului, cât și pentru discuții aplicate în legătură cu problematica din acest sector și identificarea de soluții.”, a declarat dl. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, principalul partener al evenimentului.

comments

comments