full screen background image

Educație juridică și mediere în școlile din județul Botoșani

Educație juridică pentru elevii și tinerii din județul Botoșani! Aceștia vor afla cum să prevină și să reacționeze la agresiuni, cum pot apela rapid și sigur la organele legii, ce proceduri trebuie urmate în relație cu autoritățile statului, care sunt sancțiunile în cazul încălcării legii. 

IȘJ Botoșani – Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul de Mediere prin Corpul Profesional al Mediatorilor Județului Botoșani au semnat un protocol de colaborare pentru derularea unui proiect de educație juridică în școli.

Tinerii vor fi învățați să-și asume responsabilități și să militeze pentru propriile drepturi dar și să contribuie la dezvoltarea comportamentului participativ.
Prin promovarea unei culturi juridice, va fi încurajat respectul față de lege dar și atitudinea civică în rândul elevilor.

Elevii din clasele V – XII dar și cadre didactice și părinți vor avea acces la informații fundamentale de Drept, vor aborda teme juridice diversificate și se vor familiariza cu pasaje din Constituția României cu impact în societate.
Elevii vor învăța și înțelege termenii juridici, vor participa la activităţi privind combaterea consumului şi distribuirii de droguri,vor vizita Judecătoria, Tribunalul și Parchetul, vor ridica probleme care vizează drepturile copilului și își vor prezenta punctele de vedere personale.

„Proiectul vizează facilitarea accesului elevilor la cunoștințele fundamentale de drept, la promovarea unei culturi juridice menite să încurajeze respectul față de lege dar și atitudinea civică în rândul elevilor. De asemenea, ne dorim obținerea de beneficii majore pentru societate și pentru cetățean prin educarea juridică a elevilor care sunt viitorii cetățeni ai societății” a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general.

Corpul Profesional al Mediatorilor Botoșani desfășoară activități în unitățile de învățământ scopul principal fiind de diminuarea actelor de violență din școli. În cadrul proiectului vor fi diseminate și materiale informative cu impact în educația juridică a elevilor.

Vă recomandăm să citiți și:

IȘJ: 14 candidați au promovat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director

comments

comments