full screen background image

USV Iași: Foișoare și amfiteatre modernizate

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru deschiderea noului an universitar 2022 – 2023. Până pe 19 septembrie, când cei aproape 4500 de studenți vor reveni la cursuri, întreaga curte interioară a clădirii principale va beneficia de un „face lifting” procesul de reamenajare și reabilitare a spațiilor verzi fiind în derulare și coordonat chiar de către specialiști din cadrul instituției.

Conform proiectului, se dorește transformarea spațiului din campusul universității, prin introducerea în peisaj a mai multor elemente ideale pentru recreere, relaxare și petrecere a timpului liber

Gazon și foișoare în campus și toate spațiile exterioare ale Universității reprezintă unul din obiectivele de reamenajare ale spațiilor verzi în care studenții pot petrece timp de calitate. De asemenea, dintre obiectivele specifice de amenajare peisageră amintim mărirea suprafețelor amenajate și creșterea biodiversității, spațierea prin plantarea de perdele verzi care vor crea locuri ideale pentru recreere, relaxare, petrecere a timpului liber, dar și pentru activități sportive.

Un alt element de noutate în spațiul universitar ieșean îl reprezintă parcările studențești. Cu alte cuvinte, USV Iași a amenajat aproximativ 600 de locuri pentru parcarea mașinilor deținute de către studenții celor patru facultăți ale USV Iași, solicitările pentru un loc de parcare fiind realizate odată cu procedurile de cazare în campusul USV. Toate locurile de parcare pentru mașinile studenților sunt situate în imediata apropiere a căminelor și a bazei sportive. 

„Alte investiții ce vor fi finalizate până pe 19 septembrie, data începerii noului an universitar fac referire la modernizarea sălilor de curs. Amfiteatrele studențești aflate în clădirea principală a USV Iași vor beneficia de o arhitectură nouă, modernă, vor fi dotate atât cu mobilier nou, cât și cu tehnologie de climatizare, sunet și proiecție de ultimă generație”, a declarat prof. univ. dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică. 

Primii studenți care își vor face apariția în campus sunt cei de anul I care se vor prezenta la cazare începând cu data de 15 septembrie 2022. 

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri pentru experţi în accesarea fondurilor europene

Artistul Ori Meiri expune în premieră „Fațetele conflictului” la Iași

comments

comments