full screen background image
ANIF

ANIF reabilitează sistemele de irigații din Botoșani

ANIF- Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a lansat o licitație publică de 16,8 milioane de lei pentru desemnarea unor firme care să se ocupe de reabilitarea unor sisteme de irigații din județele Botoșani și Suceava.

Suma alocată județului Botoșani depășește 550.000 de lei.Din suma totală, 3,7 milioane de lei an fost alocați pentru „reabilitarea infrastructurii principale din amenajarea de irigații Curtești.

În județul Botoșani se vor realiza lucrări de întreținere și reparații de peste 550.000 de lei. Sunt vizate și Stația de pompare a apei BOLD, aflată în amenajarea de irigații Horia- Liveni- Manoleasa, aparținând Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Botoșani, dar și Amenajarea de irigații Ripiceni-Stânca.

Deși în judeţul Botoşani există 10 amenajări care pot iriga aproximativ 20.000 de hectare de teren agricol.

Dintre acestea, funcţionale integral sau parţial, sunt cinci sisteme, în:  Horia-Liveni Manoleasa, Ripiceni-Stânca, Movileni-Havârna, Curtești și Havârna-Tătărașeni, care deservesc aproximativ 10.500 de hectare.

În 2022 a fost contractată doar jumătate din această suprafață, irigată de 4 dintre amenajări. La Horia-Liveni se irigă mai puțin de un sfert din teren, iar la Tătărășeni nu a fost încheiat niciun contract.

Pentru a maximiza suprafața irigabilă, este necesară punerea în funcțiune a repompărilor, iar utilizatorii trebuie să-și facă reţeaua secundară.

ANIF va finanța lucrări de refacere a sistemelor  de irigații din mai multe zone din țară, în valoare totală de 6 milioane de lei.

Vă recomandăm să citiți și:

Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești

comments

comments