full screen background image

Pe repede înapoi: Moartea Prințesei Inimilor, Diana (1997)

Pe repede înapoi (PRI) – Ziua de 31 august consemna, în anul 1997, un accident rutier care îndurera o lume întreagă.

Prințesa DIANA înceta din viață alături de prietenul ei, DODI FAYED, după ce mașina în care se aflau se zdrobea de zidul unui tunel stradal, la Paris. Ancheta oficială a Poliției a concluzionat că șoferul, aflat în stare de ebrietate, a fost orbit de blitzurile paparazzilor pe motociclete, care urmăreau limuzina lui FAYED.

Tragicul deznodământ a fost favorizat de viteza excesivă ( aproximativ 200 kilometri pe oră ) și de faptul că nimeni nu purta centuri de siguranță.  În pofida informațiilor detaliate oferite de autorități, mass-media nu au fost ocolite de teoriile conspirației, care spuneau că accidentul a fost provocat de serviciile secrete britanice, pentru a opri creșterea popularității prințesei și, de asemenea, dezvăluirile incomode la adresa monarhiei, pe care le-ar fi putut face.

În vârstă de 36 ani, DIANA divorțase cu 1 an înainte de prințul CHARLES și trăia o poveste de dragoste alături de un producător de film de origine egipteană, a cărui familie deținea un adevărat imperiu financiar.  Relația lor era mereu în atenția presei, fiind un subiect ofertant datorită îmbinării dintre fosta viață la Casa Regală și actuala poziție socială, care nu mai crea condiționări. Așa se face că, pe 31 august 1997, moartea surprinzătoare a prințesei a șocat mai întâi opinia publică, după care a revărsat un adevărat torent de afecțiune și favorabile aduceri aminte.

În urma DIANEI rămâneau 2 copii, WILLIAM și HENRY, dar și o uriașă emoție internațională, care nu s-a estompat cu totul nici acum.

 

DIN ACEEAȘI RUBRICĂ:

Pe repede înapoi: MIKE POWELL, record mondial la săritura în lungime (1991)

comments

comments