full screen background image

Delegație din Botoșani la Școala Politică a Femeilor Social-Democrate

O delegație a femeilor social-democrate din Botoșani, în frunte cu președinta OFSD Doina Federovici a participat la Școala Politică a Femeilor Social-Democrate.

În perioada 29-31 august s-a desfășurat Școala Politică a Femeilor Social-Democrate, unde s-au prezentat măsurile propuse de PSD, care s-au implementat sau urmează să fie puse în practică la nivel guvernamental și legislativ. Au fost dezbătute subiecte precum creșterea natalității, programele de susținere a familiilor și copiilor la nivel social și sanitar, soluțiile identificate pentru creșterea accesului copiilor din mediul rural la serviciile medicale și la sistemul de educație, continuarea măsurilor de susținere a persoanelor și familiilor din comunitățile vulnerabile, precum și soluțiile identificate pentru prevenirea și reducerea cazurilor de violență domestică.

Din delegația botoșăneană, alături de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, au făcut parte deputatul Alexandra Huțu, subprefectul Paula Cojocariu-Berențan, consilierii județeni Cristina Breșug și Raluca Vaipan, precum și viceprimarul comunei Nicșeni, Marcela Patrar.

OFSD este cea mai puternică Organizație politică de femei din România și are ca obiectiv principal promovarea atitudinii sociale a PSD față de comunitățile locale, precum și inițierea de proiecte, programe, măsuri și acțiuni care pot îmbunătăți în mod real situația femeilor din România prin reducerea discriminărilor de gen, acordarea de facilități pentru femeile care aleg să petreacă mai mul timp cu copiii nou-născuți, îmbunătățirea accesului femeilor la sănătate și educație.

“Misiunea este să readucem normalitatea în viața oamenilor”

Niciun moment nu trebuie să uităm că motivul pentru care am intrat la guvernare a fost de a opri scăderea nivelului de trai și de a stabiliza situația economică, socială și sanitară din România de la finalul anului trecut. Alături de conducerea PSD și de toți aleșii noștri locali, de toți parlamentarii, noi femeile social-democrate am avut un rol important în promovarea politicilor sociale pe care Guvernul actual le-a impus și pe care le ia în continuare. Misiunea asumată de noi este să readucem normalitatea în viața oamenilor, statul să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili, munca să fie încurajată și răsplătită, familiile cu copii sprijinite. Întotdeauna, PSD și-a asumat obiectivul de a proteja viața românilor, pe baza unor programe concrete prin care sunt apărate interesele tuturor categoriile sociale”, a declarat Doina Federovici.

O dată cu intrarea PSD la guvernare, după doi ani catastrofali de guvernare ai Dreptei s-a implementat imediat Pachetul social cu creșteri de alocații, pensii și salarii, s-a impus plafonarea prețurilor la energie. Apoi a urmat un nou pachet de măsuri pentru simularea economiei și pentru protejarea categoriilor sociale vulnerabile, Programul PSD „Sprijin pentru România” cu măsuri dedicate pentru tineri și familie, sprijinirea cuplurilor care nu pot avea copii, susținerea cu stimulente financiare a mamelor și nou-născuților din familiile vulnerabile pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. De asemenea au fost adoptate măsuri de sprijin pentru românii cu venituri reduse, familiile cu mai mulți copii și cele monoparentale, pensionarii, persoanele cu dizabilități, pacienții din spitale.

 

Vă recomandăm să citiți și:

Expoziția de artă plastică: „100 de ani… Ion Murariu, restituiri în culoare”

comments

comments