full screen background image

Iaşi: Bărbatul diagnosticat cu malarie este stabil

Pacientul din Pașcani diagnosticat cu malarie și internat, vinerea trecută, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași este stabil hemodinamic și respirator.

Acesta se află sub observația multi-disciplinară a medicilor infecționiști și de terapie intensivă, deoarece boala poate determina manifestări imprevizibile, după cum a precizat managerul unității medicale, Florin Roșu.

Procedăm în felul acesta pentru că, aşa cum am mai spus, boala poate determina manifestări imprevizibile”, a declarat managerul spitalului ieşean, Florin Roşu.

Acesta subliniază că malaria este cauzată de înţepătura ţânţarului anofel, iar boala este endemică mai ales în zona subsahariană dar au fost întâlnite cazuri rare şi în Delta Dunării.

Ca măsură de prevenţie, nu există vaccin împotriva malariei. Ca sfat, pentru cei care călătoresc în zone endemice, există profilaxie cu medicamente antimalarice, trebuie folosite plasele de ţânţari şi produsele farmaceutice – soluţii şi unguente care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari”, subliniază medicul Florin Roşu.

Vă recomandăm să citiți și:

Cursuri pentru experţi în accesarea fondurilor europene

Artistul Ori Meiri expune în premieră „Fațetele conflictului” la Iași

comments

comments